Yine anne tariflerinden biri. Kolay ve sağlıklı mücver. Kızartma, kokma, ağır gelme vb. gibi dertler hiç yok.
"Göz kararı" kavramımdan uzak durmaya çalışacağım, bakalım.
Gerekli malzemeler:
- 3-4 orta boy kabak
- 150 gr. beyaz peynir (hellim peyniri de uygundur)
- 2 yumurta (kabaklar büyük ise veya 4 kabak kullanıyorsanız 3 yumurta daha iyi)
- 1 kaşık un
- Tuz
- Taze veya kuru nane, fesleğen
- Maydanoz
- 3/4 cay bardağı zeytin yağı
Kabakların kabuğunu soyduktan sonra yıkayıp rendeleyelim. Tüm kabakları rendeledikten sonra rendelenmiş kabaklardan avuç avuç alıp suyunu sıkıp başka bir kaba aktaralım.
Elimizdeki peynirleri rendeleyip, suyunu sıktığımız kabakların içine atıp biraz karıştıralım.
Yumurtaları kıralım, zeytin yağını karışıma ekleyelim.
Taze nane/ fesleğen kullandıysanız bunları ince kıyım, kuru kullandıysanız birkaç tutam karışımımıza karıştıralım.Son olarak maydanoz ve unu da harcımıza kattıktan sonra tüm bunları güzelce karıştıralım.
Önceden içini yağladığımız fırın kabına harcımızı aktardıktan sonra, 175 derece ısıtılmış fırınımızda 30-40 dakika pişirelim.
İşte sağlıklı mücver!
Püf noktaları:
- Fırın kabını yağlarken kenarlarını da yağlamayı unutmayın, bazen mücver kuruyup yapışabiliyor
- Ben harcın içine kırmızı biber de katıyorum, kararında baharat her zaman iyidir.
- Dilerseniz farklı çeşitlerdeki peynirleri de karıştırıp koyabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta: peynirlerden birinin veya birkaçının cok baskın olmaması. (evde az az kalan farklı peynirleri değerlendirmek için güzel bir yol)
- Piştiğini anlamak için bıçak batırmak yeterli
- Genelde mücverin üzeri daha çabuk pişiyor, arada kontrol edip fırının ayarlarını değiştirmek gerekebiliyor
Son olarak, bu mücver soğuk olarak da oldukça lezzetli oluyor.
Afiyet olsun!
kaç gündür aklımda inan fırında mücver! bu akşam da yapamadım geç geldim, yarın akşama senin tarifi denerim:) aklımı okudun hakikaten!
YanıtlaSilbugün bunu yaptım harika oldu.. çok teşekkürler.
YanıtlaSil