Testler, sınav dolu stressli günler, çözülmediği halde hep “cevap anahtarı hatalı” sıfatını alan sorular bitti, geriye kokular kaldı. Bir gün daha da detaylı anlatırım onları... Şimdi pişen yemekleri; marine etleri, harçları, sebzeleri kokluyorum. Eski günler gibi kokarsa pişmiş, tadı tuzu tam demektir, tatmaya bile gerek yok! Ama diğer taraftan alıştığımdan öte sebzelere, meyvelere, kendilerini bana farklı şekilde sunmaları için bir şans daha veriyorum!
Bugünün şanslısı hangisi mi?
Sote turplu patates salatası için malzemelerimiz,
- 2 orta boy patates
- 4-5 minik turp
- ¼ kırmızı soğan
- 3-4 yaprak kıvırcık salata
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ limon
Baharatlı mayonez sos için,
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- ½ limon
- ½ tatlı kaşığı İtalyan baharatı
Patatesleri soyun ve haşlama sürecini hızlandırmak için kuşbaşı doğrayın. Salata yaprakları ile soğanı da ince ince doğrayın. Turpları temizledikten sonra 4 parçaya bölün.
Patateslerin cinsine göre 10-15 dakika süre ile haşlayın, dilerseniz buhar süzgecini de kullanabilir ve kabuklarını da yanına ekleyebilirsiniz. Böylece patatesin vitamin ve minerallerini içeren sebze suyunuz da çorbaya katılmak üzere hazır olur.
Patatesler haşlanırken 4 parçaya böldüğünüz turpları, yarım yemek kaşığı yağ döktüğünüz teflon tavada karıştırarak, kenarları altın rengini alıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Patatesler haşlanınca süzün ve ılınırken üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile limon suyu dökün.
Patatesleri, salata ve soğan ile karıştırın. Patateslerin ısısı ile soğan ve salata suyunu verecek tatları bir güzel karışacaktır. Ardından sote turpu ekleyin.
Son olarak salatanızın üzerine mayonez, zeytinyağı, limon ve İtalyan baharat karışımıyla hazırladığınız sosu dökün. Servise hazırız!
"Olur mu, olmaz mı" demeyin, deneyin... Turp bu şansı haketti bence!
Afiyet olsun!
turpun ilk defa bu şekilde yenebileceğini farkettim. Neden olmasın, eline sağlık
YanıtlaSilÖzgecim çok lezzetli olur. Birde yaban turplu püresini yapda tadına doyum olmasın:) sevgiler eline sağlık
YanıtlaSiltarifleriniz ne kadar temiz,sıcak,içten :))) kimbilir belki sayenizde mutfağı severim.
YanıtlaSilhemen denemem lazım bu tarifi ama şu italyan baharat kısmını yapmaya biraz üşenebilirim :)
YanıtlaSilanlaşıldı. yarın pazardan turp da aldırtılacak:)
YanıtlaSilben de senden özenip şimdi bir tarifi yayınladım, utanmadan bi de:)
bak bakalım üstad olmuş mu? :)
Neden olmasin aslinda, benim hic aklima gelmedi bugune kadar:) Guzel fikir.
YanıtlaSilGuzel dileklerin icin ayrica tesekkur ediyorum!!!
özgecim ne güzel bir görüntü olmuş öyle ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
turpu pişirmek daha önce hiç duymadığım ,görmediğim ,düşünmediğim ve planını yapmadığım bir sebzeydi...ellerine sağlık..denemek lazım..salata nefis görünüyor çünkü..
YanıtlaSilHiç bu şekilde yememiştim bir turpu ama çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Özgecim..Çok farklı olmuş bu hiç düşünmeiştim süpersin.yaşasın sebze kardeşliği:)))
YanıtlaSilözge hanım harika bir fikir:))
YanıtlaSilpazardan alayım bende turp:)) yapaymm:))
galetalarınız mükemmel sonuç verdi yayınlandığı günden bugüne yapıyorum babacım rahat rahat yiyor:))
İçten yorumlarınız için çok teşekkür ederim! Bugün uzun cevaplamak istedim:)
YanıtlaSil@ordan burdan hayattan-@düşbahçesi-@disal - @tümay- @aylin: şans vermek gerekiyor bir kere işte:) en fazla beğenmeyiz ama elbet birileri beğenir.
@SağlıklıMuftak: o da harika olur evet, daha 5 aylık blogum tarif çok sırayla...
@karakitap-@battodol: sevin-üşenmeyin, sevmezseniz de çok seven/üşenmeyen arkadaşlar edin:) Nasıl fikir?
@annemuduru: utandırma beni!bayıldım tarifine ayrıca...
@sevil: çok teşekkür ederim!
@Deniz : Çok içtensin, çok! mutlu oldum beğenmenize galetaları...
Özgecim, turp yemeye hiç alışık olmadığım bir sebze olmasına rağmen bu tarif denenir:)Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Ben turp çok severim,her türlü pişmiş hali kabulum.. Hele balığın yanında çok güzel olur..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler...
Turpu çok severim her şkildede yerim yüreğinize sağlık paylaşımlarınız için teşkkür ederim
YanıtlaSilaaa turp bu şekilde de yenebiliyormuş.vallahi süpersin arkadaşım ne diyeyim.ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBence muhteşem. Şu anda burada olsa aynısında, hemen oturup yemek isterdim, tok olmama rağmen.
YanıtlaSilTurbu kızım ve eşim çok severler, çıtır çıtır yerler, ellerinden kurtarabilirsem biraz denemek isterim, yani turba başka bir şans vermek.
YanıtlaSilGerçekten hak etmiş. Çok sağlıklı, mükemmel bir tarif olmuş. Sevgiler.
YanıtlaSildeğişikliği severim :)
YanıtlaSilÖzgeciğim, çok güzel ve farklı olmuş. Bence de şansı haketmiş :) Hatta ben de turpçuklara bir şans vereceğim. Aslı ablanın (www.dokuzuncubulut.com) salatalığın sotelenmesiyle yapılan mükemmel bir kolay turşu tarifi var. Bu tarifini okurken o geldi aklıma. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilDeğişik ve güzel bi salata olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
turpu hiç böyle görmemiştim ama çokta şeker görünüyor eline sağlık arkadaşım bide ben deneyeyim
YanıtlaSilMerhabalar; turpları bu şekilde tüketmek gerçekten değişik bir lezzet,ellerine sağlık,deneyeceğim, sevgimle öptüm....
YanıtlaSilHarika bir tarif! Hem sağlıklı hem hafif hem lezzetli hem değişik... Turp benim sevdiğim bir kış sebzesi, hemen her yemeğin yanında yiyebilirim. Kahvaltıda bile! Ama şimdiye kadar pişirmeyi hiç denemedim. Fikir için teşekkürler!
YanıtlaSilTurpun böyle yendigini de bilmiyordum..Süpersin.Daha fazla beklemeden müsadenle seni izlemeye aliyorum.Bu güzelliklerden mahrum kalmamaliyim.
YanıtlaSilBerlinden sevgiler