Dönelim gerçek hayata, çizgi filmlerde gökten çıldırtan güzellikte hamburgerler yağarken, biz de yağsa yağsa yağmur hatta çamur yağıyor; üstelik çizgi film kahramanları dünyayı yiyip gram almazken biz bir bakıyoruz, kaşla göz arası, yağlar malum noktalarda birikmiş... Hayat standart haliyle sanki yeterince zor değilmiş gibi, bir de formda kalmak ile uğraşıyoruz!
Form deyince imdadımıza elbette başta sebzeler meyveler, sağlıklı menüler yetişiyor. Bugünkü sebzemiz ise brüksel lahanası, üstelik yine alışılagelmişin dışında bir pişirme metoduyla...
Çıtır brüksel lahanası için malzemelerimiz;
- 10 adet Brüksel Lahanası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- ½ çay kaşığı deniz tuzu
- ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın ve iyice yıkayın. Saplarını kesin ve ortadan ikiye bölün.
Bir kasede zeytinyağı, tuz ve cömert miktarlarda karabiberi brüksel lahanaları ile karıştırın.
Brüksel lahanalarını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine, kesik tarafları tepsiye bakacak şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 140-150 °C fırında, 20-25 dakika veya üzerleri gevrekleşene kadar fırınlayın.
Geçtiğimiz haftalarda öğle siparişimde yediğim ve yedikten sonra yanlış ellerde pişirildiğine inandığım brüksel lahanalı bir servisten sonra karar verdim ona kendimce bir şans daha tanımaya. İyi ki vazgeçmemişim, iyi ki tekrar denemişim! Bence, siz de bir şans verin ve sarımsaklı baharatlı yoğurt ile ızgara etlerin yanında misafirlerinize ikram edin...
Ben çalışmaya, siz takibe devam; brüksel lahanası bu ayın şanslısı...
Afiyet olsun.
Benim köftelerin yanına alabiliriz brükselli arkadaşları. Ayrıca hep sebzelerle uğraşıyorsun, sarelleli süt. Birazcık da meyvelerle uğraş. :) Bak ben köfte yaptım.
YanıtlaSilBizim kız çikolata yağsın istiyor,mümkün mü?
YanıtlaSilSürekli bürüksel lahanası yağmaya devam edebilir benim icin:)
YanıtlaSilherkes burun büker Brüksel lahanasına. Annem bile . oysa ki ben acayip severeim. her şeklini. eline sağlık. filmi izlemedim Digi de takipteyim:)
YanıtlaSilBruksel lahanasinin ennn sirin hallerinden biri bu olsa gerek; ellerine saglik Ozgecim.
YanıtlaSilYemek etrafında geçen filmler ve çizgifilmler herzaman ilgimi çekiyor. Bu filmlerden bir tek No Reservations beni çok büyük hayal kırıklığına uğratmıştı ,inşallah Ratatuy yada Julie ve Julia gibi insanın içini açıp yemek yapma zevki aşılar. Eve gidince ilk iş digitürkte bu çizgifilmi yakalamak olacak.
YanıtlaSilBen de sık sık buharda haşlayarak yerim. Ellerine sağlık canım çok güzel duruyorlar:)
YanıtlaSilElinize sağlık, kendi adıma çok daha az yağla denemeliyim. İki kaşık yağı burada kullanırsam gün içinde fındık, ceviz, badem yiyemem. sevgiler:)
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için teşekkürler!
YanıtlaSil@Durumutfak - evet sebzeler benden köfteler senen bugün gördüm:)
@NaricE-Papatya : Ne güzel olur değil mi? Bari ara ara yağsa çamur yerine değil mi ama? Hayal kurmak güzel...
@SağlıklıMutfak izleyin kızınla beraber mutlaka - bayılacaksınız:) ben kaptırdım dün akşam...
Blogun sevgili isim annesi Esin - evet pek şirin oldular, gel sana da yaparım bunlardan.
@Elçin : No Reservations/Bella Martha evet biraz buruktu, bu da Ratatouille gibi değil ama komik - kocaman kocaman gözlerle izledim ben:)
@Tümay : Buharda da güzel olur evet ama süresi önemli yoksa zapdedilemeyecek kadar yumuşuyor -tadı ağırlaşıyor.
@Elifin terazisi : Haklısınız 2 yk.yağ fazla ama bir kısmı zaten tepside kalıyor - ilk etapta karabiberi tutundurmak için lazım. Yemişe hayır demek zor tabi:)
Merhaba, bloğunuza bayıldım. Taze sebzelerle ilginç fikirleriniz çok hoşuma gitti. Müsait bir zamanımda bütün yazılarınız okuyacağım. Sevgilerimle...(Nazife-İzmit)
YanıtlaSilay ay lezzete bak ben çok severim ama hiç bu şekilde yememiştim tavsiyeni dinleyip mutlaka yapıp yiyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet bal olsun .
ben gökten sanırım makarna yağsın isterdim yada kaşarlı tost :))
aa çok güzel bir çizgi film:)) salonlara bakacağım hemenn:)) bu aralar çok güzel filmler çıkıyor zatenn:)) buda eğlenceli olanlarından:))
YanıtlaSilçıtır brükselcikler nefis olmuşş ellerine sağlık canımm..
en kısa zamanda deneyeceğim, nefis görünüyor! :)
YanıtlaSilçok ilginç. hiç aklıma gelmezdi bu şekilde pişirmek. ellerine sağlık. bende deniycem kesinlikle.
YanıtlaSilsevgiler
bende bu sebzeyi sevemeyenlerdenim
YanıtlaSilbelki bu şekilde pişirirsem daha lezzetli olur
ellerine sağlık
Özgeciğim merhaba, kızım her sebzeyi yemesine rağmen brüksel lahanası ve mantar konusunda takıntılı bu tarifi deneyeceğim çok değişik geldi belki sever kimbilir eline sağlık sevgiler....
YanıtlaSilbrüksel lahanasını hiç bu şekilde düşünmemiştim.. ellerine sağlık.. deneyeceğim..
YanıtlaSilKesinlikle etlerin yanına çok yakışıyor. Bir şans daha vermekle isabetli davranmışsın, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Bu şekli ile hiç denemedim çok hoş olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok güzel özelliklede yemek yanına güzel bir garnitür ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
aaa bu tarifi daha çok sevdim, geri alıyorum: önce bunu deneyeceğim:)
YanıtlaSilBu filmi cok keyifle izlemistim. Hatta izlerken de ne yagsa mutlu olurdumu dusunmedim degil:)Pasta, cikolata yagsaydi hic fena olmazdi:D
YanıtlaSilBu arada blogunuzu cok begendim. Bruksel lahanasina karsi nedeni bilinmez onyargilar icerisindeyim. Almaya cesaret ettigim gun deneyecegim. Sevgi ve muhabbetle
www.narcicegirengi.com