20 Temmuz 2011 Çarşamba

Kanlıca yoğurdu, tatlı krizi, yaz, cheesecake... d)Hepsi!

Her şey bir kutu kanlıca yoğurdu ile başladı aslında... Market rafında gördüm onu, yıllar sonra; sonra birden aklıma geçmiş zamanda şekerli ve ilginç gelen tadı geldi. Sonra dedim ki “meyveli yoğurt yoktu eskiden pudra şekerli yerdik biz bunu”, tabi öyle bir edayla düşündüm ki “buralar eskiden dutluktu” havasında, nereden nereye!

Sonra şeftaliler, her sene olduğu gibi hep kahvaltıma dahiller, her tatlımın içindeler... Neydi o tarif geçen yaz, yaza veda turtası; o vedadan sonra bütün sene bekledim onları. Derken tatlı krizi, sonra kalbe giden yolun mideden geçmesi, ardında mevsimlerden yaz malum aşkı bol olur; dedim ki gönül (ç)almaya pratik tarif üreteyim en iyisi...

Bir kanlıca yoğurdundan çıktım yola, daldan dala, geldi sıra şeftalili pratik cheesecake anlatmaya:

  • ½ paket yuklaflı bisküvi
  • ½ paket labne
  • ½ paket krema
  • 3-4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 adet olgun şeftali
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Öncelikle bisküvileri küçük parçalara ayırıyoruz. İster bir torbanın içinde, etrafa saçmadan eze eze; ister elimizde parçalıyoruz bir kasenin içine. Ardında erittiğimiz tereyağını içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.

Ardından pudra şekeri, labne, yoğurt ve kremayı bir kaba alıyoruz. Peynir ve yoğurt kokusu burnunuza ağır gelirse karışıma bir tatlı kaşığı da vanilya ekliyoruz.

Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Tüm şeker işte bu kadar, 2 yemek kaşığı pudra şekerinden ibaret. Ne de olsa bisküvi var, ne de olsa meyvenin kendi şekeri var.

Peynirli karışım, soyulmuş/dilimlenmiş şeftaliler ve tereyağına bulanmış leziz bisküvi kırıntılarımızda hazırsa, geldik son aşamaya...

Süre tutan oldu mu şu ana kadar, ne kadar pratik; değil mi ama?

Kaselerin içine veya geniş ağızlı bardaklara 2 yemek kaşığı bisküvi ekliyoruz, ardından taze şeftali dilimleri ve son olarak peynirli/yoğurlu karışım. Dilerseniz meyveler ile karışımın sırasında farklılığa gidebilirsiniz.

Buzdolabında üzerini kapatıp yarım saat süre ile demlenmeye bırakın, tabi dayanabilirseniz ve ardında afiyetle serin serin tadına vararak kaşıklayın. 10 bilemediniz 15 dakikada tam yazlık bir tarif işte karşınızda...

Sofralarınız lezzet dolsun, afiyet olsun...

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım gerçekten çok pratik ve güzel bir tatlı olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü zaten beni harekete geçirdi :)öyle güzel ballandırarakta anlatıyorsunki yapıp yemessem....:)))
    ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. eee kolaymış gerçekten. Dediğin gibi de tam yaz tatlısı olmuş. Ama senin kaselerde buna çok uygun, ilk önce böyle kaseler bulup sonra da tarifi uygulamam gerek..:)

    YanıtlaSil
  4. Tam da şekerim düştüğü anda bu yazıyı okuduuum, çok güzel görünüyor, bir mucize diliyorum belki annem okur da akşama yapar bana, buradan sizin yazınızla ona sesleneyim dedim, sevgilerrr:)))

    YanıtlaSil
  5. BENDE MEYVELERİN ÜZERİNE BÖYLE BİR KARIŞIM YAPIYORUM SÜPER OLUYOR GERÇEKTEN ELLERİNE SAĞLIK ÖPERİM

    YanıtlaSil
  6. wuww görüntüsü süpermiş şeftaliyede bayılırım yaa

    YanıtlaSil
  7. özgem gercekten pratik ve şahane bir tarif olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. senin pratik tariflerine bayılıyorum Özge harikasın
    bence bu haliylede denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Aaaaaa bayıldım ben buna yaaaa.Ellerine sağlık Özgecim.
    sevgiler;

    YanıtlaSil
  10. Süper bir tarif Özgecim. Hatta light bisküvi, light yogurt ve labneyle diyetteki bünyelere şenlik yaptıracak bir lezzet:)
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. mukemmel bir tarif; hem pratik hem lezzetli. Sunum bardaklari da cok guzel! Sen bi harikasin Ozge, daha ne diyeyim :P

    YanıtlaSil
  12. Yıllardır Kanlıca ya yoğurt yemeye gitmek isterim ama bir türlü kısmet olmadı gitti.. Hangi markette satılıyormuş ki acep..
    sunum çok hoşşş :)

    YanıtlaSil
  13. Yaza veda turtanızı denedim bugün harika oldu.Vanilyalı dondurmayla birlikte servis yaptım herkes çok beğendi.Fikir için teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  14. Harika bir tatlı ellerine sağlık hem deçok kolay va sağlıklı da sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Valla ben hala, tatlı krizine gidriğimde toz şekerli yoğurt yerim. Şeker ağzıma kıtır kıtır gelir bayılırım. Veya bebe bisküvili mama yaparım. Ata bebekken bir kase ona bir kasede kendime hazırladım :))

    YanıtlaSil
  16. Süper pratik bir tarif! Bayıldım! :)

    YanıtlaSil
  17. şimdi yemekten kalktım geldim, basladım bakmaya, ama yıne karnım acıktı :) bu yemek blogları yuzunden kilo aldım vermeye calısıyorum. hele gecelerı hıc bakılmıyor sutume sarelleme karısma. ben bır cıkolata yıyıp geleyım, sonra yıne okuyorum :))

    YanıtlaSil
  18. Pratik ama tatlı bir anlatımla daha da hoş olmuş bir tatlı!
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Kanlıca yoğurdu hakkında "doyurucu" ve lezzettli bilgiler almak için kanlicadoga.com 'u ziaret etmeyi unutmayın lütfen.

    YanıtlaSil

"Sütüme, Sarelleme Karışma!"yı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkürler! Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemem.
Teşekkürler!