Farkında mısınız yaz bitti, artık sonbahar? Evet evet, ılık
geçen günlere aldanmayalım, yağmurlar -benden duymuş olmayın ama- kapıda! Ne
yazık ki, bir güneş-deniz-tatil üçlemesinin daha sonuna geldik. Artık evin
yolunu bulma zamanı; neden derseniz yaz olunca insanın evine tıkılası gelmiyor,
tabi bahçeli ve geniş balkonlu bir evi yoksa... Bizimkisi standart bir apartman
dairesi olduğundan yazımız sokaklarda, sahilde, bisiklet tepesinde, fırsat
buldukça da denize girilesi yerlerde geçti!
Haydi bakalım artık eve, yavaştan yazlıkları ayıralım (en
azından askılıları), sonra bir bakliyat stoklarını yoklayalım, bir nevi sayım,
temizlik toparlak yapalım. Sonra da haydi artık bütün yazı karpuz, peynir,
soslu patlıcan kızartma ile geçirdiğimizle kalıp daha besleyici, daha ev tipi bir nevi kışlık yemekler hazırlamaya...
Ama önce kapanışı, bana göre oldukça yazlık olduğunu
düşündüğüm, cacıklı bulgur pilavı adını taktığım tarifle yapalım!
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yağsız yoğurt
- 2 adet orta boy salatalık
- ¼ çay bardağı zeytin yağı
- ½ su bardağı nane
- Tuz – Karabiber – Kırmızı Pul Biber
Salatalıkları soyup rendeliyoruz. Naneleri ince ince
kıyıyoruz.
Ardından, alışageldiğimizin dışında bulguru ılık su ile
değil, yoğurt ve rendelediğimiz salatalıklar ile ıslatıyoruz.
Zeytinyağ ve baharat da ekleyip iyice harmanlıyoruz ve streç film ile üzerini kaplıyoruz.
Artık bulgurlar yoğurt ve salatalıkların suyunu çekene kadar
beklemeliyiz, yaklaşık iki saat dinlenmesi pilavımızın hazırlanması için
yeterli.
Cacıklı bulgur pilavı, nasıl ama? Mis gibi yaz kokuyor,
yanında karpuz ile harika gidiyor...
Yaza veda, son bahara merhaba...
Artık mutfağa daha sık girmek için gayret içindeyim, lütfen
sesim çıkmaz ise destekleyin.
Keyifli, afiyette günler dilerim...
Gerçekten çok ilginç. Demek ki tadıda güzel kipaylştınız. İlk fırsatta deneyeceğim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÖzgeee nefis bir tarif bu:))
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum ve mutlaka deneyeceğim:)
Eleetina sağlık olsun:)
Ve bende yaz bitiyor diye karaları bağlayanlardanım, 9 ayımız var poffff:((
Özgeee nefis bir tarif bu:))
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum ve mutlaka deneyeceğim:)
Eleetina sağlık olsun:)
Ve bende yaz bitiyor diye karaları bağlayanlardanım, 9 ayımız var poffff:((
Vay vay vay! İlkkez böyle bir tarif görüyorum. Çok farklı ve çok soğukkkk :) Havalar hala sıcak. Biz bugün Trabzon'da deyim yerindeyse boğulduk. O yüzden bu tarif bana çok cazip geldi :) Denenmeli...
YanıtlaSilEllerin dert görmesin.
İnan içimden acaba dedim tadı tuzu ne menem olur yapsam mı denemesem mi? diye aklımdan geçirdim .Ama sen yaptın beğendin endişeye gerek yok diyorum Görünüm çok güzel.Ellerine sağlık olsun...
YanıtlaSilçok ilginç bir tarif hemen deniycem karpuza bayılırım zaten:)tariflere devam o zaman..ben de beklerim encoknil.blogspot.com
YanıtlaSilselam.evet artık havalar soğuyor.sabhları ve akşamları üşütüyor.yani ben üşüyorum.pilav harika görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı haftasonları.
YanıtlaSilharika bir tarif olmuş, ben de son günlerde bulgura sardım, sanırım gercekten de kış geliyor, vücut bile bunu kabul etti ama ruhum reddediyor:)) elinize sağlık, bu pilavlık bulgula oluyor sadece değil mi?
YanıtlaSilgercekten cok ozgun bir tarif olmus. sen yaptiysan olmustur ama yine de icimdeki supheci ses" soguk yogurt ile iyice yumusadi mi bulgur?" diye sormadan edemiyor!
YanıtlaSilİnce köftelik bulgur tercih ediyorum, böylece yogurt ve salatalık suyu ile şişiyor o kadar dinlenince bulgurlar... En azından benimkiler oyle oldu, isterseniz yoğurdu bol tutun garanti olsun, ama ben yerden diri degil soğuk kısır kivamindaydi bulgurlar. Değişik bir lezzet haklısınız, hatta düşündüm elde yuvarlayip mini köfteler mı yapsam diye de vazgectim.. Beğenileriniz için tesekkur ederim;)
YanıtlaSilE süpersiniz.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Malatya lı anne Çiğdem
sevdim ben bu tarifi :) ellerine sağlık özgecim..
YanıtlaSilMerhaba..çok orjinal bir tarif olmuş.ellerinize sağlık.en kısa zamanda deneyeceğim..Blogunuz çok hoş..sevgiler..
YanıtlaSilThank you for commenting on my B-day post!
YanıtlaSilCompliments for your lovely dishes!
xoxo
I just added your web page to my bookmarks. I enjoy reading your posts. Thank you!
YanıtlaSil