“Yoğurtlu Havuç Kabak Rendesi” için malzemelerimiz,
- 1 adet büyük boy kabak
- 1 adet büyük veya 2 adet küçük boy havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı silme mayonez
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Süslemek için taze yeşillik
Kabakları mutfak robotu veya rende yardımıyla dişe gelir şekilde rendeleyin. Bunun için en ince değil bir boy kalın bıçaklı ucu tercih edebilirsiniz.
Ardından ellerinizle veya tülbent yardımıyla, kabakların fazla suyunu sıkın. Yoğurdu sulandırmasını istemeyiz.
Havuçları da aynı şekilde rendeledikten sonra, kabaklar ile havuçların üzerine sirke dökerek karıştırın. Sirke, asitli yapısı ile sebzeleri pişirecektir. Pekala salatalık misali çiğ kabak da böylece yenilebilir.
Ardından yoğurt ve mayonez ile sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.
Servis tabağına alın ve tercih ettiğiniz taze yeşillik ile süsleyin. Nane, taze soğan, frenk soğanı (chives) veya biraz maydanoz, dolapta ne varsa....
Yoğurtlu havuç kabak rendesini yan yemek olarak, (bu tarifte belirtilen adetlere sadık kalarak) 2 kişi için et veya tavuk ile sunabilir ya da sadece açlığınızı bastırmak için veya hafif bir öğün olarak bizzat tüketebilirsiniz. Ne de olsa süzme yoğurt var içinde ve yağ yok, az mayonez var. Son derece basit ama şaşırtıcı derecede lezzetli bir tarif, bir yanda kabağın yumuşak dokusu, diğer yanda havucun kıtırlığı ve süzme yoğurdun bütünleştirici kıvamı...
2-3 malzeme dedim ama dolapta kalmış ceviz varsa, süslemek için veya kıtır dokuyu artırmak için bir yemek kaşığı ceviz de serperek servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun,
Anlattıklarını her hafta yaşıyorum ;) meyveler yumşuyor,unutulan sebzeler bir dolu oluyor... Salata önerisi için çok teşekkürler..
YanıtlaSilellerine sağlık..