“Kırmızı Biberli Naneli Patlıcan Çeşni ” için malzemelerimiz,
- 1 adet orta boy patlıcan
- ½ orta kırmızı biber
- 8-10 adet taze nane yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz, karabiber ve kimyon
Öncelikle fırını 200°C ye ayarlayın ve siz patlıcanları keserken, ısınması için bırakın. Patlıcanı ortasından ikiye bölün ve fırın tepsisine değecek kısımlarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, böylece tepsiye yapışmaz. Kestiğiniz kısmı tepsiye bakacak şekilde, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve içi tamamen yumuşayıncaya kadar fırınlayın.
Patlıcanlar fırınlanırken kırmızı biber ve nane yapraklarını minik, renkli, neşeli konfetiler şeklinde doğrayabilirsiniz.
Yaklaşık 20-25 dk. sonra patlıcan hazır olduğunda ve el değecek kadar soğuduktan sonra, içini bir kaseye boşaltın ve çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.
Patlıcanların üzerine ince ince doğradığınız veya tercihinize bağlı havanda ezdiğiniz sarımsak ile kimyonu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Ardında kırmızı biber ve naneleri yapraklarını da karışıma dahil edin. Son dokunuş, zeytin yağı ve arzu ettiğiniz kadar tuz ile karabiber…
Çeşnimiz yani tadımlığımız hazır! Şimdi dilerseniz tabakta klasik bir şekilde ya da küçük marul yaprakları içinde veya minik kızarmış ekmekler üzerinde tek lokmada tüketmelik formda sunabilirsiniz.
Sofralarınız renk dolsun, afiyet olsun!
Özge çok güzel olmuş, sunuma da bayıldım. eline sağlık
YanıtlaSilsunumda tarifte süper eline sağlık özgecim
YanıtlaSilSevgili Özge,
YanıtlaSilHem sağlıklı, hemde pratik bir tarif olmuş,eminim çok lezzetlidir.Kızarmış ekmekli olanlar favorim.
Sevgiler
Özge'm,
YanıtlaSilHem sağlıklı hem de sunumu güzel bir tarif olmuş, eline sağlık.
Bu arada Türkiye'yi Dubai'de yemek yarışmasında temsil etmek istersen tık tık: http://www.facebook.com/pages/LG-Life-Tastes-Good/154586084555674
Beğeniler için hepinize teşekkür ederim, Aylin Hanım size ayrıca bilgilendirme için de teşekkür ederim. İnceleyeceğim...
YanıtlaSilSevgilerimle,
bu çeşnilik,tam benlik... :)) süper,eline sağlık...
YanıtlaSil