5 Ekim 2010 Salı

Malzeme Aynı, Sunum Farklı!

Bilmece bulmaca sever misiniz, o zaman lütfen iki resim arasındaki farkı bulun?

Bugün sizlerle tek bir malzeme ve hazırlama şekli değiştirerek, dolabınızda özellikle kış aylarında sıklıkla bulabileceğiniz malzemeler ile hazırlayabileceğiniz, “sınırlı malzemeli samimi lezzetler" (SMSL) serimden iki tarif paylaşacağım.

Malzemelerinizi nasıl alırdınız, pişmiş mi olsun, (nispeten) çiğ mi?

“Pratik bir tarifle hemen ve mümkünse çiğ dahi yiyebilirim” derseniz; tavsiyem:

Pırasalı, peynirli kabak salatası.

Malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy kabak
  • 3-4 yemek kaşığı pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • ½ limon
  • Tuz, karabiber

Kabağı mümkün olduğunca ince doğrayın, doğrarken bıçak yerine rendeden de destek alabilirsiniz. Ardından tüm salata cinsi kabak tariflerimizde olduğumu gibi yarım limon ile bir kaç dakika marine edin.

Bir tabağa sıra ile dizin ve üzerine yine aynı rende ile olabildiğince ince doğradığınız ve minik halkalarına ayırdığınız pırasaları ekleyin. Baharat, peynir ve zeytinyağı ile de süslediniz mi, servise de yemeye de hazırız.

Ama “Lütfen pişsin, misafirlerin gelmesine daha var, onlar gelince sıcak sıcak fırından çıkarırım” derseniz, size pırasalı, peynirli kabak böreği öneriyorum.

Malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy kabak
  • 3-4 yemek kaşığı pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • 4 yaprak milföy
  • Tuz, karabiber

İlk olarak önceden ısınması için fırını 180°C ye ayarlayın. Doğradığınız kabakları bu sefer limon değil, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Milföy yapraklarının üzerine kenarlardan birer cm. kalacak şekilde, ince ince dilimlediğiniz kabağın ardından pırasa dilimlerini yerleştirin.

Salatada olduğu gibi baharat ve peynir ile süsleyin. Kenarları kızarana kadar, kontrollü olarak, 15-20 dk. fırınlayın.

Pişmiş pırasa ve eriyik peynir kokusu evi sardıysa hazırız demek!

Keyifli değil mi böyle evde kalan tek tek malzemeler ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz malzemesi aynı, sunumu farklı çeşitler...

Sofralarınız çeşit dolsun, afiyet olsun.

15 yorum:

  1. Canım,çok güzel olmuşlar,sunum farklı ama,ikiside çok hoş,ellerine sağlık..öptüm...

    YanıtlaSil
  2. evet evet secfim bu pratik ve hoş sunumlu şeyleri ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. hayatım öncelikle bloğunun adı ve tariflerini çok beğendim ve tabiki izlemeye aldım....ellerine sağlık gayet sağlıklı besleyici..öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Yine döktürmüşsünüz :) süper...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. It looks pretty and delicious.

    YanıtlaSil
  7. milföylü olan şekline bayıldım :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Bu sunumda çok şık olmuş,hemde leziz.. ellerine sağlık...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. özenle hazırlanan sunumlar ,fotoğraflar,anlatımlar..ben bu güzel bloğu okumaktan çok keyif alıyorum :)

    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Yine çok güzel bir anlatım ve güzel fotoğaflar ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle ikisi de güzel. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. websitenize bayildim ... ellerinize saglik. Artik bende takip edenlerdenim :)

    YanıtlaSil
  13. kabakla yapılan değişik tarifler arıyordum.milföyle ve pratik olması çok hoş.ellerine sağlık.tariflerini sık sık deneyeceğim.ilk bunu yapacağım:))

    YanıtlaSil
  14. Güzel yorumlar için çok teşekkür ediyorum. Çok mutlandım beğenilerinizle! tek tek herkesi ziyaret edeceğim hele şu hafta ortası, şu gün bir sona ersin:) Sevgilerimle!

    YanıtlaSil
  15. NE GUZEL SUNUM BAYILDIM
    BLOGUNUZU TAKIP EDECEGIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil

"Sütüme, Sarelleme Karışma!"yı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkürler! Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemem.
Teşekkürler!