25 Ekim 2010 Pazartesi

Pratik bir akşam yemeği...

Bugün ana malzememiz benim nispeten geç yemeye başladığım, geçtiğimiz 16 yıldır ise hala arayı kapatmaya uğraştığım mantar! Bilinçsizce, doğada rastgelindiği haliyle tüketildiği takdirde her ne kadar zararlı olabilse de, mantar aslen az yağlı yapısı ile diyetlerde sıklıkta tüketilen, demir ve protein açısından zengin bir sebzedir. Bitkisel en iyi protein kaynakları arasında sayılan mantar ayrıca pek çok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu kadar faydalı bir sebze, bir de kısa süre içinde pişip yenilebilir hale geliyorsa, işten gelmiş yorgun halimizle daha ne isteyebiliriz ki...
Etli, tavuklu, hatta deniz ürünlü tencere ve güveç yemeklerinin destekleyicisi mantar, bazen birazdan sizlerle paylaşacağım pratik akşam yemeklerine de konu olabiliyor. Hani canınızın tam olarak ne yemek istediğini bilmediği, biraz tuzlu, biraz atıştırmalık, hafif geçiştirmelik ama lezzete hasret akşam yemekleri, özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri...
Baget içi tavuklu mantar sote için malzemelerimiz,
  • ¼ baget ekmek
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 200 gr. Mantar
  • 50 gr. Tavuk göğüs
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı taze soğan – yeşil kısımları dahil
  • 2 büyük kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak (tercihen)
  • Karabiber – Tuz
Mantarları dörde, tavukları ise minik parçalara kesin. Yağ döktüğünüz teflon tavaya öncelikli olarak sarımsak ile tavuk parçalarını ekleyin ve orta ateşte pişirin. Tavuklar pembeliğini yitirince, dörde böldüğünüz mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin ve ardından krema ile limon suyunu ekleyin. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin, krema ile limon suyu mantar ve tavuk parçalarına işlesin.
Son olarak taze soğan ile minik küpler şeklinde kestiğiniz turşu parçalarını ve tercih ettiğiniz baharatı ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin.
Baget ekmeği önce ikiye bölün, ardından malzemeye yer açmak için içini çıkarın.
Tavuklu mantar soteyi ekmek sandallarının içine yerleştirin. Şimdi dilerseniz üzerine eriyen bir peynir dökerek fırına verin ekmeği kıtır hale getirin, dilerseniz salatanın eşliğinde tez zamanda tüketin.
Hem pratik hem de olası bir pizza siparişinden daha kısa sürede tabağınızda yemeye hazır! Sağlığımıza, hazır gıdaların verdiği zarar göz önünde bulundurulduğu takdirde, sizce de 15 dakika ocak başında sarfetmeye değmez mi?
Afiyet olsun,

29 yorum:

  1. ayyy mantarın yakışmadığı bir yer varmı ki:))
    ellrine sağlık canım tavuk ve mantar mutfağın en yakışan çiftlerinden:))
    bagette evleri olmuşş nefiss nefiiss:))

    YanıtlaSil
  2. güzel..bir mantarlı tarifim daha oldu..

    YanıtlaSil
  3. Mantara bayılırım sunumda çok şık olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. suları durduramıyorum ağız kenarımdan akmakta şuan. çok leziz yaa canım çekti. özgeee çok fenasın sen ya :(

    YanıtlaSil
  5. ama bu çok lezzetli görünüyor.gerçekten pratik.ohh al eline ye ve yemek derdinden kurtul.süper olmuş.ayrıca şık da bence.sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  6. ellerinizie sağlık çok harika görünüyor. Her daim mantar ve tavuk ikilisine bayılmışımdır bir akşam yemeğinde deneyeceğim. Burnuma manatr ve tavuk kokuları geliyorrr....:)))

    YanıtlaSil
  7. Kremalı tavuk çok güzel birşey. Hele de taze soğanla. Harika olmuş.
    Ayrıca tavukların ne kadar dikdörtgen:) Nasıl kesmeyi becerdin onları öyle?:) Donukken mi kesmiştin?

    YanıtlaSil
  8. Wooww,süpper olmuş,benim oğluşum bayılır bu tarife,pratik ve lezzeti garanti :) ellerine sağlık canım,,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. harika bir menü mantarada bayılırım ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım.
    sizi milföylü lezzetler etkinliği için güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yok ben hazır yemek söylemem hiç dışardan. Kızım arkadaşlarıyla oynarken izledim bir keresinde. Yemek yok oyunda, biri telefona sarıldı, benimki yemek kitabı karıştırdı:))

    YanıtlaSil
  11. Hepinize güzel ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    iki tane yapalım sana o zaman Duru Mutfak:)

    GIA evet, ince ince dövdürüp, deep freeze de saklıyorum bir kısmını ki işten gelince hemen çözülsün! Böylece hafif buzlu iken şekilli de kesilebiliyor..

    Sevgili NarincE ağaç yaşken eğilirmiş! Harika bir hatıra bu...

    YanıtlaSil
  12. tavuk ve mantar uyumu bence muhteşemdir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Gecenlerde bir yerlerde bu blog adini görmüs ve cok hosuma gitmisti.Sonra nedendir ziyaret etmegi unuttum.Simdide bir arkadas sitesinden yayini görünce girip bir bakayim dedim.
    Öncelikle bu hos blog adi icin tebrikler.
    Sonrada su ekmek arasi tavuk ve mantar icinde ellerine saglik.Resim cokcanli ve ic cekici...

    Berlinden Sevgiler

    Not:
    Bu ay bir etkinlige evsahipligi yapmaktayim.Konum YALANCI YEMEKLER
    Sende katilmak istermisin?

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık evet ben bir kere yeşil soğanlı mantar yemiştim çok güzel oluyor. aklıma düşürdün en kısa zamanda yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  15. Ne şık olmuş, tadı da eminim güzeldir.
    Ellerine sağlık
    Müge

    YanıtlaSil
  16. enfes olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Kizimin beslenmesine yapayim hemen, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  18. çok lezzetli ve pratik bir yemek olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Mantar ve tavuk yanyana olunca ortaya çıkan lezzete bayılırım. Görüntü süper harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  20. Benim prensesiminde mantarla arası iyi değil on iki yaşına daha bir yıl var bu tarifi ekmek içine koymadan denesem sever gibi ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Özgecim iyi geceler Bıcırık prensesim
    den senin sayfana geçiş yaptım:))Elle
    rine sağlık enfes olmuş sevgiler.Ben
    de beklerim...

    YanıtlaSil
  22. nasıl bir görüntüdür bu yaaa. lezzetinden hiç şüphem yok zaten. ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel gözüküyor. .Gerçekten pratik. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. Ne harika ne içten yorumlar, çok teşekkürler! Daha da keyifle pişiresi geliyor insanın bu kadar pohpohlanınca:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  25. Ellrinize saglik, bu sandallar beni ye diye bagiriyor sanki. Ama en kisa zamanda deneyip yiyecegim.Sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  26. Değer valla. Blogunuzu çok beğendim. Yemeklerin böyle böyle adım adım fotoğraflanmasına bayılıyorum. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  27. En sevdiğim,en sevdiğim! :)
    (En sevdiklerim ah bitmez ki)
    Ellerine sağlık Özge'ciğim.
    Seçimlerin,tariflerin tam bana göre,hepsini keyifle tüketebilirim.
    ;)

    YanıtlaSil
  28. Tariflerin hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil

"Sütüme, Sarelleme Karışma!"yı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkürler! Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemem.
Teşekkürler!