3 Ocak 2011 Pazartesi

İşin sırrı pratik tatlarda saklı!

Misafir geleceği zaman hepimiz oturup düşünürüz değil mi; ne ikram edeceğimizi, neyi nasıl neyle servis edeceğimizi, hangi örtüyü sereceğimizi... Benim için de aynen pek çok kişi gibi çok büyük keyiftir sofra hazırlamak; farklı örtüler, süslü sunumlar, renkli tabaklar ve şaşırtan lezzetler! Bir kaç gün önceden listemi hazırlarım, zeytinyağlılar gibi, kıvamlanması için bir önceki akşamdan pişmesi gerekenler varsa onları önceden pişiririm; taze taze ikram edilmesi gereken şeyler var ise onları da bir kaç saat öncesinden yaparım ve misafirlerim geldiğinde keyifle sunarım...

Ara ara sürprizler de olur masamda mesela; yer elmalı humus ya da patatesli karnabahar püresi gibi; misafirlerim tahmin etsin isterim tadına vara vara yediklerinin... Hatta bazen o kadar kaptırırım ki kendimi pişirmeye, hem abartırım servis sayısını hem de sınırlı malzemeli samimi lezzetler yapsam dahi, günlerdir mutfakta konakladığım düşünülür! Halbuki işin sırrı pratik tatlarda saklı! Ama ne olursa olsun süs olur mutlaka, biberli sarımsaklı karides sote de işte bu süslü lezzetlerden biri!


Malzemelerimiz,
  • 125 gr. İglo gurme karides
  • 1 adet taze soğan - yeşil kısımları dahil
  • ¼ kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle karidesleri teflon tavada pişirmeye başlıyoruz, suyunu çekmeye yakın zeytinyağını, 2-3 parçaya dilimlediğimiz sarımsakları ve ardından kırmızı biberi ekliyoruz.


10 dakika süre ile ara ara karıştırıyoruz. Bu süre taze soğan ve biberi dilimlemek için yeterli bir süre...


Karidesler suyunu çekip, hafif gevrekleşince tarifi sonlandırmaya yakınız demektir.


Bir tabakta taze soğan ve biber ile karidesleri henüz sıcak iken karıştırıyoruz, böylece biberin ve soğanın rayihası da karideslere karışmış olacaktır.

Karidesleri dilerseniz bir tabakta sunabilir, dilerseniz de hazır bulabileceğiniz veya bizzat hazırlayabileceğiniz gevrek ekmek dilimleri üzerinde servis edebilirsiniz.


Mis kokulu, lezzet dolu ve şık bu sunumu sadece 15 dakikada hazırlayabilir ve misafirlerinizi renk renk sofralarda ağırlayabilirsiniz. Bunun gibi pratik ama tat açısından ve görsel olarak tatmin edici bir kaç tarifiniz yoksa eğer hemen kendinize özel, evde kolayca bulunabilen malzemeler ile hazırlanabilecek bir liste oluşturun bence, böylece ne yapsam derdiniz az da olsa hafifler...

Tabaklarınız renk dolsun, afiyet olsun!

22 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım.çoklezzetli ve pratik bir tarif.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir apretatif olmuş Özgecim.
    Benimde bu tarife benzer bir tarifim var. Baget ekmeklerin üzerine koyarak servis etmiştim. Gerçekten çok güzel oluyor. Hatta karidesleri pişirme süresini biraz daha azaltabilirsin. Karides çok çabuk pişiyor çünkü...
    Fotoğrafın İglo Gurme Karideslerin piştikçe küçülmedeğinin çok güzel bir göstergesi...

    Nefis olmuş. Ellerine sağlık Özge...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mor salatan ve Smsl yılbaşı gecesi kurtarıcım oldular:)) Ellerine sağlık Özgecim:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, çok pratik olmus gerçekten!!

    YanıtlaSil
  5. özgecim eline sağlık. yine çok sevdiğim bir tarif:)
    jumbo karidesle de gayet başarılı sonuçlar alınabiliyor.
    benim de vardır yazılı bir listem. her seferinde ne yapsam diye düşünmem. hatta bir kaç tanesi de senin tariflerden:)
    yeni yılın ilk çalışma gününde iyi haftalar,

    YanıtlaSil
  6. çok şık gözüküyr eminim ki tadıda süperdir eline sağlık özgeciğim :))

    YanıtlaSil
  7. Özgeciğim harika bir lezzet olmuş ellerine sağlık mutlu bir yıl diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Karides hic yemedim bugune kadar, cekmiyor beni nedense:) Halbuki buralarda cok bulunuyor tazesi.

    Sana bir fikir vermek istedim, bir cok izledigim programlarda bu tur yemeklere taze zencefil ekliyorlar. Kirmizi pul biber, sarimsak ve zencefil. Bu ucu bir arada. Kendim hic tadmadigim icin bilmiyorum ama belki denemek istersin diye dusundum. Bu ucluden hic sasmiyorlar.. bir sebebi vardir elbette:)

    YanıtlaSil
  9. Özge merhaba,

    Ben de haftasonu yer elmalı humusla, patatesli karnıbahar püresini yapmıştım :)) Harika oldular, bu akşamda mor salata var listemde :))
    Karidesli tarife de ayrıca bayıldım, ellerine sağlık :))
    Yalnız tarifleri ararken ismiyle yer almadıkları için biraz zorlandım. Daha önce okuduğumdan aklımdaydı, tüm sayfaları tarayarak buldum. Acaba yemekleri isimleriyle etiketleyip, yanda da etiketleri yayınlasan nasıl olur? Küçük bir öneri sadece :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Tam öğlen zamanı canım istedi:) Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Özgeciğim;
    ellerine sağlık canım ya ne kadar güzel görünüyorlar:)
    markete ilk gidişimde karides alacağııııımmmmmmmm:DD

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar; iyi yıllar, çok lezzetli bir yemek olduğuna eminim, görüntüler süper, ellerine sağlık..Bizlerde Bursa'da bir İglo etkinliği kabul ederiz....sevgilerrrr..öptüm....

    YanıtlaSil
  13. Ben şipşak lezzetler diyorum bunlara. Zamanla yarışırken bile güzel yemekler yapmayı mümkün kılan böyle tarifleri çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  14. nasıl canım çekti..karides ve benzeri deniz mahsüllerini çok seviyorum ben..aklıma şimdi kalamar geldi:)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba canım,
    Uzun bir aradan sonra kavuştum bloğuma ve sizlere.
    İglonun tüm ürünleri mükemmel, donmuş gıdalarda tek geçerim kesinlikle.
    Karidesler ve sunumun harika görünüyor.
    Eline sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Evvett! Pratik bir tat mutlaka deneyin isterim... rayihası çok farklı, hele kıtır ekmek üzeri servis ile farklı tatlar, kokular, dokular bir araya geliyor! Güzel, içten ve sevgi dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim tek tek... İyi yıllar olsun hepimize!

    Chilek - destek olduysam ne mutlu bana!!

    Selma - Doğrudur uyumlu tatlar! noodle yaparken eklerim ben de ama bu tarife eklemedim! ama yakışır evet...

    Bahar çok sevindim beğenmenize:) Yorumları bekliyorum denedikçe, yaşasın!

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ellerine sağlık
    Karidesi pek sevmem ama denemeye değer görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. gerçekten çok pratik ve bir okadarla lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık. iyi geceler ve mutlu bir hafta diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Özgecim ellerine sağlık...Nefis bşr görüntü gerçektende.Hem pratiklik bizler için o kadar mühimki...

    YanıtlaSil
  20. Bazı yönlerimiz ne kadar benziyor Özge. Ben de birilerinin yemeklerimin içinde ne olduğunu merak etmesinden çok hoşlanırım. En komik hikayem de soyalı kekle ilgili. Annem çok sevmişti aa fındıklı mı bu diye. Soya var içinde deyince bir daha yememişti!

    YanıtlaSil
  21. Tijen yarın da biber dolması tadında ıspanak kavurma var sırada:) Şaka değil ben de yerken gülüyorıum hep! Ama soya - fındık harika olmuş! Fırsat bulursam soya ile ilgili bir şey yazacağım sana...

    YanıtlaSil
  22. Özge hanım,

    Ellerinize sağlık, bende hep nasıl lezzetli yapabilirim şu saman şeyleri derdim. Gevrek ekmek fikri süper. Aratmadım ama var mı sayfanızda onunda tarifi.

    Sevgiler
    Yetenek avcısı anne Çiğdem

    YanıtlaSil

"Sütüme, Sarelleme Karışma!"yı ziyaret ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkürler! Hesabınız yoksa lütfen adınızı yazmayı unutmayın. Soru ve yorumlarınızı cevaplarken "Adsız" olarak hitap etmek istemem.
Teşekkürler!