Yılın en sevdiğim günlerinden biri bugün… Bugün biri doğdu, iyi ki doğdu, iyi ki büyüdü koca adam oldu, geldi sonra beni buldu… Evet evet! Doğru bildiniz! Beyefendinin doğum günü bugün, haliyle bir şımarıklık sormayın gitsin, haftasonundan bu yana istek parçalar peşi sıra, mutfak döndü karnavala!
Doğum gününü kalabalık kutlamak istedim, fırsattan istifade haftasonu, şehir dışında yaşayan ablam hariç (maalesef), aileleri bir araya getirdim. Onca kişiyi ağırlamak hiç dert değil aksine keyif inanın, ama beyefendiyi memnun etmek bir hayli zor… Geçen hafta boyunca kumrular gibi düşündüm durdum, “ne pişirsem onun için” diye! En sonunda işin içinden çıkamayınca sordum, aslında sormak gafletinde bulundum!
- Canım neli kek pişireyim sana?
- Sen neli sevdiğimi bilmiyor musun?
- Tamam beyaz kek yapacağım da limonlu olsun mu?
- Bana sorma yap işte!
- Ama senin için pişiriyorum? Canın ne isterse o pişecek.
- Onca zamandır beni tanıyorsun, pişir sürpriz olsun!
- #$&%!!*??? (iç ses : Eee be adam arıza mısın?)
Hadi keki atlattık, kurabiye ve börekler tamam aklımda, ama geldik mi pastaya? Aynı yaygara bir defa daha… Yaşlandıkça nazlanıyor mu şu erkekler nedir acaba?
İşin eğlencesi bir yana, bugün aslen doğum günü olması sebebiyle kahvaltı günü assolist olarak sunulan çilekli muzlu pastaya en başta yer veriyorum!
Çilekli muzlu pasta için malzemelerimiz;
- 2 kutu hazır pasta tabanı (4 kat)
- 1 kutu muzlu süt
- 4 adet orta boy muz
- 3 su bardağı çilek
- 2 yaprak milföy
- Hazır tart jölesi
Vanilyalı pasta kreması için;
- 3 su bardağı az yağlı/yağsız süt
- 2 çay bardağı
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Vanilyalı pasta kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi sıra ile tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, son kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar, puding gibi üzeri donmaması için ara ara karıştırın, böylece soğumasını da hızlandırmış olacaksınız.
Krema hazır olunca pastayı hazırlayacağız standa/tabağa kelepçeli pasta kalıbı yerleştirin. Hazır kek tabanlarında bir adedini kalıbın içine yerleştirin. Keki 2-3 kaşık muzlu süt ile ıslatın. Ardında her tarafı kaplacak şekilde kremadan sürün, ince ince dilimlediğiniz muzları nizami bir şekilde yerleştirin, ikinci kat keki koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Sıra bu sefer çileklerde, sonra bir kez daha muzlu katman için aynı işlemlere devam.
En son keki koyunca, üzerini ince ince dilimlediğiniz meyve dilimleri ile gönlünüzce süsleyin. Ardından hazır tart jölesini paketin arkasında yazdığı gibi 2,5 su bardağı su ve şeker ile pişirin ve talimatlara uygun şekilde pastanın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
İnce jöle katmanı donarken fırında milföyleri iyice gevrek hale getirin. Gevrek hale gelen 2 adet milföy dilimini ellerinizin arasında ufaklayın. İşin sırrı işte burada! File badem yerine, kelepçeyi çıkarınca biraz krema ile nemlendirdiğimiz pastanın çevresini ufaladığımız milföyler ile kaplayacağız ve aynı file badem görüntüsü yaratacağız! Buzdolabında birkaç saat bekletip, döndür döndür yorduğumuz pastamızı dinlendirince de hazırız!
Tüm çabaların sonunda börekler, kekler, kurabiyeler tekmili birden ortada… Benim yüzümde bir gülümseme, pişmesi gerekenlerin hiç biri beni yarı yolda bırakmamış (blogu var yemek yapamadı demesinler değil mi ama) yüzümün akıyla çıkmışım ve beyefendinin (doğum günlerini sevmemesine karşılık) güler yüzlü olması sebebiyle de mutluyum… Peki başka neler var fırından çıkma kahvaltılıklara ek olarak sofrada? İşte onlar sırayla! Yoğun koşturmaca sebebiyle detaylı olarak fotoğraflayamadım, bu seferlik affola, merak etmeyin ama telafi edilir zamanla…
İşi özü şu ki; Canım!!! İyi doğdun, iyi karşıma çıktın… Doğum günün kutlu olsun, yeni yaşın mutluluk dolsun! Daha nice yıllar boyunca yerin hep yanım olsun! Sağlıkla, huzurla, mutlulukla, hep bir arada…
Sevgi dolu sofralarınız olsun, afiyet olsun
Birlikte nice yaşlara olsun inşallah...
YanıtlaSilÇok şeker bir yazım tarzınız var, severek ve keyifle okuyorum blogunuzu :)
YanıtlaSilnice mutlu yıllar dilerim size, birlikte geçireceğiniz..
Eşinizle beraber mutluluk ve sağlıkla yaşayacağınız kocaman bir ömür diliyorum size.
YanıtlaSilPasta nefis görünüyor, oldum olası meyveli pastalar, tatlılar favorimdir.
Ellerine sağlık canım..
doğum günü kutlu olsun eşinin...
YanıtlaSilevde yapılmış pasta güzel bir organizasyon daha ne olsun unutulmaz günlerden birine imza atmışsın:)
sevgilerimle..
Beyefendinin dogumgunu kutlu olsun :) Iyi ki bizimle paylastin bu guzel anilari! pasta harika olmus, ellerine saglik :)
YanıtlaSilnice mutlu yılları beraber devirirsiniz inş cnm.pastada çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilelinize sağlık,evinize mutluluk olsun. nice yaşlara.
YanıtlaSilCanım merhaba İnşallah hep birlikte nice yaşlara erin, mutluluğunuz daim olsun.Bu arada pastan çok güzel ve milföy fikri harika her zaman badem bulunmuyor sevgilerimle...
YanıtlaSilBeyefendinin yeni yaşı kutlu olsun. Seninde çabalarına, emeğine ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÖzge'ciğim, uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum eşine. Tabii ki seninle birlikte. Özellikle yemekler sevgiyle yapıldı mı inan çooook çok daha güzel oluyor. Eşin şimdiye kadar yediği en güzel pastayı yedi emin ol. Sevgi
YanıtlaSilÖzgecim eşine sağlık,huzur ve mutlu
YanıtlaSilluk dolu güzel bir ömür dilerim.Tabii
sen ve diğer tüm sevdikleriyle pasta harika ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.
İyi ki doğmuşsun enişte. Sayende geniş katılımlı, keyifli, bereketli bir sofrada güle söyleye nefis bir pazar kahvaltısı yaptık. Senin için özel yaptığım acılı kısır arada kaynamış ama olsun, yeni yaşın kutlu olsun. Seneye katılım daha geniş olsun:))
YanıtlaSilÖzgecim eşine nice seneler dilerim hep birlikte ve mutlu olmanız dileğiyle
YanıtlaSilpastan nefis görünüyor ben çok beğendim benim pastam için yaptığın güzel yorum ve sözlere çok teşekkür ederim ama kendi pastana haksızlık etme bence çok güzel görünüyor keşke aynı şehirde olsaydık birlikte pasta yapar,süsler ve püf noktalarını anlatırdım zaten şeker hamuruna bir kere dokunuca bırakamıyorsun
öpücükler ve sevgiler sana:))
YERİN HEP YANIM OLSUN NE GÜZEL BİR SÖZ ALLAH DAİM ETSİN İNŞALLAH MUTLULUĞUNUZU..
YanıtlaSilEŞİNİZE SAĞLIKLI MUTLU EN ÖNEMLİSİDE HUZURLU ÖMÜRLER DİLERİM SİZ AİLESİYLE..
SEVGİLERİMLE..
sonuç ...çok güzel bir pasta......ellerinize sağlık.....
YanıtlaSileşinizle uzun , sağlık dolu yıllar dilerim...
YanıtlaSilNice nice yıllaraaaa:) Pasta harika walla özellikle milföy süslemesine bayıldım canım:) Afiyet olsun:)
YanıtlaSileşinizle birlikte nice mutlu seneler diliyorum...ellerinize sağlık
YanıtlaSilhamileliğimde aş ermediğim kadar4 bu laktasyonda aş eriyorum galiba:)) ıııaahhh resimler falan çok ızdırap verici oldu benim için:))kendimi zor tutuyorum..valla bu gün aldığım fazla kiloları da düşününce aklıma blogunuzun ismi ve tanıtım yazınız gelmişti:)) dünyada ne şanslı insanlar var diyerekten ama nolur biri karışsın benim sütüme de sarelleme de :)) yütfeennnn.. yooluurrrrrr..imdaatt yaw.. :))
YanıtlaSilherşey bi yana ellerinize sağlık!sevdiklerinizle nice doğum günleri diliyorum..
Deniz
saglıklı ve mutlu güzel yıllar diliyorum eşine.bu arada ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor,ellerin dert görmesin,kocaman öptüm....sevgilerrrrrr...
YanıtlaSilHepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz beni, benim için güzel bir günü dileklerinizle dahada güzelleştirerek...
YanıtlaSilTurta tadında yaşamak! Çok mutlu oldum beğenmenize, ben de yazarken çok keyif alıyorum.
Turistik Ailem:) bak ne demişim "ne pişirsem onun için” haliyle benim yaptıklarım olacak:) Kaynamadı arada afiyetle yedik merak etme...
Şeker şeyler atölyesi! çok güldürdünüz beni, ne içten bir yorum olmuş o öyle!
Hepinize tekrar teşekkürler!
bana yorum bırakmıssınız güzel yorumunuz için tskler bu sayede bende sitenizi ziyaret etmiş oldum..bayıldım yalancı file badem fikrinize:)
YanıtlaSilAllah basin sonuna kadar sizleri mesut etsin insallah. Allah esinize uzun ömürler versin. Pastanin ömrü kisaymis ama :) Ee normal bu lezzete kim hayir diyebilirki?
YanıtlaSilPasta şahane görünüyor, çilek-muz ikilisini çok severim.
YanıtlaSilBirlikte nice seneler diliyorum size. :)
ben senin pratik tariflerini çok seviyorum; uzun zamandır pesto sosu tarifi arıyordum sayende kavuştum; şimdi yapıp yapıp buzdolabına koyuyorum ; sana bakmadan duramıyorum:)))pastanda harika görünüyor bir ömür boyu mutluluklar...
YanıtlaSilArızalar valla bak iç sese sonuna kadar katılıyorum.Çünkü bu diyaloglar bizim evde o kadar sık geçiyorki bıııırrrrr:))
YanıtlaSilİyiki doğmuş uzun sağlıklı huzurlu yıllar ikinizede Özgecim.
Pasta harika ellerine sağlık ,uuzn zamandır pasta yapmadım ama anne ve babamın doğum günü yakın :)işte pasta yapmaya sebep:)