İşte bu sırada yemek hazırlayıp, sos düşlerken; birden, karıştırdım sebzeliği, baharat dolabını, malzemeleri bir araya getirdim. Her şey birden bire oldu işte, “neden olmasın?” dedim. Çorba olmasını biliyorlar da sos mu olamayacaklar... Öyle bir sos olmalıydı ki bu, etinden tavuğuna, makarnasından pilavına her şeye uyum sağlayabilecek, sıcak yemek yok mu ekmeğe sürülüp peynir ile veya salatanın üzerine gezdirilerek bile yenilebilecek. Biraz közlendi, biraz suyunu verdi, rayihalar birbirine girdi bakın ortaya nasıl bir sos çıkıverdi?
Fırınlanmış sebze sos için malzemelerimiz;
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet salkım domates
- 1 adet orta boy soğan
- ½ su bardağı doğal domates suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı top karabiber
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği ve/veya biberiye
- Tuz
Fırınınızı önceden önceden ısınması için 175°C’ ye ayarlayın. İyice yıkadığınız sebzelerinizi, pişirme süresini azaltmak için küçük parçalara doğrayın.
Isıya dayanıklı fırın kabınıza önce sebzeleri ekleyin, üzerine zeytinyağı ile domates suyunu dökün ve baharatı ekleyin. 45 dakika süre ile fırının alta yakın raflarında pişirin. Süreyi kısaltmak ve suyunu hapsetmek için fırın poşeti de kullanabilirsiniz.
Sebzeleriniz piştikten ve sularını verdikten sonra, fırını kabındaki tüm malzemelerimi karıştırıcıya alın ve pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın.
Çok kısa süre içinde, üstelik kayda değer hiçbir zahmete girmeden, içinde hiç katkı maddesi olmayan, közlenmiş sebzeler ile hazırladığınız mis gibi bir sos var elinizde…
Hangi öğünde, ne ile kullanacağınız hayal gücünüze kalmış. Merak etmeyin, bu sosun eşlik edeceği en az bir tarif paylaşırım! Takibe devam…
Afiyet olsun!
24 yorum:
Vitamin dolu nefiss bişi olmuş.Ellerine Sağlık.
Sevgiler.
görüntüye bakınca ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor arkadaşım.ellerinesağlık.öpüyorum.
özgecim, normalde ezilmiş, birbirine girmiş ve püre olmuş yiyecekleri pek sevmem ama içindeki biberler hatırına yerim! lezzeti harika olmalı. özellikle et yemekleriyle çok iyi gider bence
eline sağlık:)
ya şaka gibisin yemin ederim!!! :):) süpermen pelerini hediye edicem sana :)
bir gün bir makarna yaptım, sosuna peynir sarımsak ve közlenmiş kırmızı biber koydum . acayip güzel oldu. üstelik hem etle hem salatayla, hemde makarnayla süper gitti. bu yüzden bunun tadını algılayabiliyorum. ellerine sağlık özgecim:)
Közlendikleri için oldukça sağlıklı oldukları kesin. Ayrıca közlenmiş sebzelerin tadı ayrı bir güzel oluyor. Makarnaya güzel bir sos olur bence:) Ellerine sağlık.
Özgecim ne güzel bir sos olmuş ,ellerine sağlık.
Özgecim harika bir sos olmuş et ve tavuk yemeklerine çok yakışır emi
nim ellerine sağlık sevgiler.
Çok sağlıklı olmuş sosun sevgili Özge..Çıtır ekmeklerin üzerine sürüp yerim ben mesela bu sosu..))Ellerine ve fikrine sağlık..)
Sevgiler..
kızartmalarada çok yakışacak bir sosa benziyor.özellikle patates kızartması,kabak kızartması. ellerine sağlık cnm.
Çok güzel bir sos olmuş..Makarnayla harika olur..
Ellerine sağlık..
Ben bu yemegi, birseyin yaninda degil, o sekilde kasik kasik yer bitiririm... Ellerine, fikrine saglik canim benim...
Ellerine sğalık canım hem sağlıklı hafif hemde klasiklerden çok farklı:)
cezbedici bir sos olmuş...eline sağlık...
Merhaba; fikirlerinle çok yaşa, ellerine sağlık...sevgilerrrr...
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler canım..
çok lezzetli bir sos çıkmış ortaya,ellerine sağlıkkkk:)
Nefis ötesi oldugu belli!! Ellerine saglik
canımm nefis bir sos olmuş buu:))
dün oktay ustadan akdeniz sos öğrendim kendimden de bişiyler kattım ve tadına doyamadım tabağı sıyırdım resmen:)
Düşlemek güzel şey!
Varlığımızın;umutlu ve mutlu olduğumuzun ispatı..
Düşlerimiz tam istediğimiz gibi gerçeğe dönüşünce,tadından yenmiyor işte,bkz:Fırınlanmış Sebze sos:) Mis gibi kızarmış,bir dilim ekmeğim olacak şimdi.Süreceğim üzerine ve afiyetle yiyeceğim!
Canımeline sağlık harika bir sos hazırlamışsın dediğin gibi herşeyle yenir afiyetle sevgiler...
ben bu sosu muhakkak denıcem ve tarıfınıde beklıyorum..sevgılerımle..
Kullanılan sebzelerden ortada ne kadar leziz olduğu..
Özellikle et yemeklerinin yanında çok güzel olur.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ekmek ban yumul :) olmuş
Yorum Gönder