Tabi ki sağlık budalası değilim, ben de kaçamak yapıyorum ama mümkün mertebe özen gösteriyorum. Fakat laf aramızda itiraf etmeliyim, son günlerde çikolata kaplamalı karamelli keklerin müptelası oldum, sabah kahvem ile sayelerinde güne keyifle başlıyorum. "Beşer bu şaşar!" diye boşuna dememişler, değil mi ama?
Bugünkü tarife gelince, gene bir dolapta ne var ne yok kontrolü sırasında bir araya gelmeye karar veren tek kalmış sebzelerden… Seviyorum tek tek kalan malzemeleri bir araya getirmeyi ve biliyorum sizler de seviyorsunu! Haydi o zaman mutfağa, garnitür veya meze olarak yoğurtlu sebze sote yapmaya!
Malzemelerimiz;
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı dereotu
- ½ su bardağı ceviz
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz-karabiber
Öncelikle rendenin kalın dişli tarafıyla sebzeleri rendeleyin, patates ve kabağın fazla sularını sıkın.
Zeytinyağı döktüğünüz bir teflon tavada sıra ile patates, kabak ve havucu kavurun. Aslında en zor pişen en son eklenir denir ama havuç çiğ yenmeye yatkın bir sebzedir, bu sebeple öncelik kabak ile patatesin. 7-8 dakika süre ile ara ara karıştırarak soteleyin, son olarak baharatı ve cevizleri ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin.
Bir kasede sotelenen sebzeler ile (tercihen süzme) yoğurt ve tuz ile havanda iyice dövdüğünüz sarımsak ile dereotunu iyice harmanlayın.
Servis tabağına alın, dereotu ve ceviz ile süsleyin. Şık ve ilginç bir servis önerisi olarak; marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz krakerleri de kullanabilirsiniz.
Malzeme listesi uzun gelmesin gözünüze, pratik ve leziz; üstelik evimizde olması kuvvetle muhtemel malzemeler ile, insan daha ne ister! Krakerlere ek olarak, ızgara tavuk yanında yeşil salata ile misafirlerinize ya da sadece kendinize bir çırpıda rengarenk bir sunum hazırlayabilirsiniz. Baharat ile yemeğinizi çeşnilendirip, duyularınızı harekete geçirip, tadına vara vara keyifli bir öğün yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun,