Bugün farklı bir tarz ile karşınızdayım. Malzeme fotoğrafı yok, burada önemli olan hız ama buna karşın lezzet! Aç olduğum bir öğle anını fotoğrafladım sizler için fotoğraflarda dahil 15 dakikada ne pişirdim bir bakalım!
Koşar adım giriyoruz mutfağa, dökme demir ızgaramızı ocağı yakıp üzerine koyuyoruz. Bir dakika süre ile ısınırken sebzelikten arzu ettiğimiz sebzeleri çıkarıyoruz. Isınınca silikon fırçası ile yağ sürüyoruz ve 1 dakika daha, bu sırada sebzeleri yıkıyoruz.
2 dakika oldu! Hadi hadi açım!!! Izgaranın oluklarına keskin kokmasın ama lezzet katsın diye bir diş sarımsak sürüyoruz.
Patlıcanları ince ince, verev doğruyoruz ve ızgaranın üzerine koyuyoruz ardından mantarlar ve ısınması için yiyeceğiniz kadar dilim ekmek…
Sebzeler alt üst 6-8 dakika süre ile pişerken peyniri ve maydanozu çıkarıyoruz dolaptan ve de unutmadan fırınlanmış sebze sosu; ama yoksa salça da olur domates suyu da, ekmek az ıslansın yeter. Arada sebzeleri alt üst etmeyi unutmayın.
Ekmeği tabağımıza alıyoruz, üzerine fırınlamış sebze sosumuzu sürüyoruz. Sonra ızgaradan sıra ile patlıcan ve mantar dilimlerini alıyoruz (Harikalar ızgaranın yanık izi çıkmış üzerine - dayan Özge!!!)
Sonra mini rende ile peynir rendeleyip, mutfak makası ile önceden ince dilimlediğimiz kırmızı biber ile maydanoz kırpıyoruz. Bir çimdik taze öğütülmüş karabiber, tuza gerek yok peynir var!
Bitti! Kaç dakika oldu? 10 -15 ? Değdi ama değil mi?
Rengarenk bir tabak, üstelik sebzesi, peyniri, baharatı tam. Sağlıklı, ev yapımı, evde bulunan malzemeler ile, birkaç dakika içinde; ne gerek var böyle bir tabak karşısında hazır gıdaya… Yaz yolda, haberiniz ola…
Afiyet olsun!
23 yorum:
ailece diyete başladığımız bu günler için ideal görünüyor...ellerinize sağlık...
süpersin canım ellerine sağlık. hem sağlıklı hem pratik.
Harika! :)
Kendimden ve tembelliğimden utandım bi an :) Ama enfes görünüyor
bizde kendimizden geçiyoruz:) Özgeciğim bu ne kadar güzel birşey böyle:)
ellerine sağlık canımm:))
haklısın önümüz yaz ve eyvaaahh ben ne çok tatlı yemişim bu kış :D
sana bayılıyorum!
nasıl güzel oluyor tariflerin, her seferinde "bunu da deneyeceğim" diyorum. mutfağım yenileniyor ve inan hayalimde bilgisayarımı tezgaha koyup senin sayfandan yemek yapmak var :)
tam benlik şeyler yapıyorsun :)
afiyet olsunnnn!!!
Bravo Özge.... Harika bir sanatcisin sen... Iste budur... Ben buna alistirmaya calisiyorum ev halkini, etrafimdaki dostlarimi, arkadaslarimi... Saglikli, lezzetli ve pratik beslenmek... ELlerine saglik, güzel kardesim benim...
Valla süper, bayıldım kısacası.
ay harikasın canım yaaaa :) ,tam bana göre bir tarif.sebzenin her türlüsüne bayılırım,hemde ızgarada oluşu dehşet lezzetlidir.ellerine sağlık.
özgecim olay budur:) nefis olmuş... Romada aynı bu şekilde sandaviçler satıyorlar yemede yanında yat misali:) bayıldım..
eline sağlık canım..
sevgiler..
süperrr :)
Sevgili Özge, yine harikalar yaratmışsın bu tarzda hazırlanan ızgara tam benim favorimdir. taze fesleğen de olsaydı tamamdı.eline güzel yüreğine sağlık. o kadar içten bir üslupla anlatıyorsun ki, sen yaparken etrafa yayılan mis kokuya hemencecik yanına gelen kedicik misali pısıp sevgiyle aşamaları bekliyorum.. güzelliklerde görüşmek üzere Çok öpüyorum.
harikasin ozgeeee :) sana sarilip opuyorum ellerinden :) seni okuyunca gaza geliyorum resmen!
biran önce kalkıp yapasım geldi valla.ellerine saglık.
Özge tek kelimeyle nefisss
herşey bir arada e daha ne olsun
ellerine sağlık arkadaşım
vallahi süper görünüyor, ağzım sulandı! ama bizde dökme ızgara yok, tos makinasında da olur herhal di mi? ;)
e yine dokturmus birileri!
süperrr!
güzel olan yorumlarınız, güzel olan eski hareketliliğin geri geliyor olması yavaş yavaş... bugün çok keyiflendim çok!
Şahanesin canım :)
Hakikaten ne pratikmiş :)
Sonuçsa master cheflere taş çıkartacak cinsten,sunumuna bayuldım..
Ellerine,emeğine sağlık..
Muhabbetle..
Eline sağlık pratik arkadaşım gayet de lezzetli yani sevgilerimle...
Değişik ve güzel olmuş canım. Ellerine sağlık. www.sagliklimutfak.net e beklerim ;)
Sunum çok hoş olmuş. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder