Aralarından bir tanesi öne çıktı; tatlıdan, tuzluya, başlangıçtan-bitimine bir menüde kaç servis, bir günde kaç öğün var ise hepsine dahil olabileceğinden bahsetti.
Görüyorsunuz, nasıl da poz verdi, aklımı çeldi. Kendini tarladan mutfağıma getirtmek için elinden geleni yaptı, başardı da.
Girdik beraber mutfağa, yumuşak bir geçiş, renkli bir sunum fısıldadı bana. “Hiç aklına gelmemiştir, bir kere dene” dedi...
“Balkabaklı Mevsim Salatası” için malzemelerimiz;
- ½ demet roka
- ½ domates
- 4 yaprak marul
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 1 adet taze soğan
- 4 yemek kaşığı balkabağı rendesi
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı ceviz
“Mevsim Salatası Sosu” için,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
- ½ limon
- 1 tutam tuz, nane, karabiber
Balkabağını saymaz ise klasik, alışılagelmiş bir salata... Ama son dokunuşunuz ile misafirlerinizi cheddar peyniri serpmiş gibi kandırabileceğiniz ama taptaze balkabağı ile renklendirip tatlandıracağınız bir salata... Üzerine sosunu da döktüğünüz zaman, dilerseniz pratik ve leziz bir öğün olarak tüketin, dilerseniz ana yemeğinize eşlik etsin.
Dediğim gibi, balkabağı sezonu açıldı, takibe devam...
Damağınız renk dolsun, afiyet olsun.
3 yorum:
Vay vay vay! Enfes görünüyor, sunum da anlatım da mükemmel. En kısa sürede denemeliyim. Yoksa sen mi yine bana servis yapsan?
Seviyorum senin anlatımlarını. süpersin :) Eline sağlık Özgecim. sevgiler
Bal Kabağına bayılırım, pastasını,böreğini ve tatlısını yaparım,artık salatasınıda yapacağım.Paylaşıma teşekkürlerrr...
Yorum Gönder