25 Kasım 2012 Pazar

Hayat öğrendikçe güzel!


Bu aralar çok açım, ruhum tatmin olmuyor. Daha yeni tatilden geldim, onlarca müze sergi gezdim; yok nafile hala gezip göresim çok. Yepyeni tarifler öğrendiğim yeni dergilerim, kitaplarım var; yetmiyor ruhum daha fazla okumak, daha fazla araştırmak istiyor. Yediğim önümde yemediğim arkamda olmuyor, bu damak yepyeni şok edici tatlar ile karşılaşmadıkça tatmin olmuyor; baharatçıya gidiyorum yeni tatlar buluyorum, bir sonraki yine yavan geliyor. Eğitimler oluyor, dikkat kesilip dinliyorum, sokağa çıkınca “bu da bitti sıradaki” diyorum. Dedim ya ruhum aç, ne yapsam olmuyor, 24 saat yetmiyor. Uyumamanın bir formülü olsa ya uyumam okurum, yazarım, araştırırım. Öyle bir açlık baş gösterdi bu aralar, doymak çok zor.


Bu yüzden kırk parçayım, çantamdaki anahtarı bulana kadar bulmaca kitabından, not defterine, iş-güç evrakından, yemek tarifine her şey dökülüveriyor tezgah üzerine! Halbuki bir yoluna sokabilsem işleri, bir sıra oluşabilse keşke ruhum da dinginleşecek, zihnim de; haliyle ben de...


Her an herşey aklımda, işte bu gibi günlerde gelen etkinlik haberleri oluyor maille. Baştan diyorum ki “o gün çalışıyorum” (bu arada bahse konu gün Cumartesi) sonra inatlaşıyorum kendimle, “gitmeliyim, kendime gelmeliyim, hep iş olmaz arada kendime vakit ayırmalıyım”. Böyle bir mücadele sonunda geçen hafta kendimi EKS Mutfak Okulu’nda buldum işte, “Emsan ile YemekGünleri”nde... Ne de güzel oldu. Onca yetişemem düşüncesine, vaktinde aldım soluğu istasyon başında önlüğümle...


Sadece markaları tanımak adına değil, hem günümüz hem de geleceğim şeflerinden bir şeyler öğrenmek adına bu etkinlikler biz yemek severlere o kadar güzel oluyor ki; hem kulağımıza bir kaç yeni bilgi küpe oluyor, hem de öğrenirken pişirdiklerimiz de cabası...


Bu keyifli günde neler pişirdik neler? Zeytinyağını tuz, karabiber ve safranla iyice karıştırıp ince dilimlediğimiz balık filetoları marine ettik ardından kereviz, portakal kabuğu ve pek çok sebze ile soteledik ve sebzeli balık çorbası da diyebileceğimiz bouille a baisse hazırladık.


Yanına evde de yapmayı çok sevdiğim, pratik olduğu kadar besleyici ve doyurucu tavuklu ve sebzeli noodle hazırladık.


Kesmedi, düdüklü de buğdaylarımızı haşladık, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz, nane ve yeşil soğanı ince bir şekilde doğradık ve ceviz de katıp, mis gibi bir cevizli buğday salata yaptık. (Bu satırları yazarken de buğday mutfakta pişiyor, yarın kendisi öğle yemeği olarak salata olup, işe gidiyor.)


Ardından enfes bir final için sufle hazırladık. En kısa sürede tarifi ayrıca paylaşacağım, hem pratik hem de leziz; misafir gelmesine 5 kala elinizin altında durmalı cinsinden...


Hepi topu 3 saat size bahsettiğim bu zaman dilimi ama işte beni kendime getirdi. Aç ruhum üç saatliğine zırıldamayı kesti, kesti kesmesine ama kapıdan çıktı gene başladı. Ne olacak benim bu halim? Nedir sizce tedavim? Haydi ama “şımarıklık” demeyin! Daha çok görmeli, bilmeli, öğrenmeli halimi susturacak çözüm nedir? Ya da susturmamalı, akışına bırakmalı ve yetişebildiğim yerinden yakalamalıyım kendimi? Çözemedim gitti!


İşin özü kendime sadece kendime ve hobime vakit ayırdım diye o bir kaç saat çok keyifli geçti. Bir yandan yemek pişirdik, bir yandan yepyeni ürünler ile karşımıza çıkan Emsan’ı deneyimledik. Emsan Genel Müdürü Uğur Kaymak’ın bizzat kolları sıvayıp bizlerle mutfakta çalışması, ürünleri deneyip anlatması, görüşlerimizi alması ise hakikaten bir harikaydı. EKS ev sahipliğinde geçen bugün için başta Emsan ve ajansları Aristo ve bize her gittiğimiz yepyeni şeyler aktaran Şef Eyüp Kemal Sevinç ile güleryüzlü ekibine çok teşekkürler...

Hayat öğrendikçe güzel.
Afiyetle günler dilerim.

15 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Bence çok kafaya takıyorsun Özge, akışına bırak. Ama sağlığına dikkat et. Öğrenmek, merak etmek, keşfetmek çok güzel, yazdıklarında kötü ya da endişelenecek bir taraf görmedim ben. Çok yüklenme kendine :) Sevgiler.

Aicha Dalgic dedi ki...

owwwww harika bi atmosfere benziooo :)) bende geleyimmi :p ?

Oglak Kizlari dedi ki...

Sana çözüm sunamayacağım ama ben niye orada değildim diye hayıflandım.
Emsan cılar beni buluun, hem Emsan da almam lazım bu ara.

Dingin anne

LeylaK dedi ki...

Buğday salatasını çok severim..

Yine çok güzel bir gün ve çok faydalı bir eğitim olmuş belli ki :)

Daha niceleri olsun Özge.

Yemek tarifleri dedi ki...

Ortam da yemekler de süper görünüyor :)

canan dedi ki...

bu ortamın ıcınde olmayı cookk ısterdım :):)

Android Yazılım Geliştirme dedi ki...

harika :)) cevizli salataya bayılırım :)

Unknown dedi ki...

bende böyle bir aktiviteye katılmak istiyorum en yakın zamanda... sevgiler...gizemsel mutfağa da bekleriz.

Selin dedi ki...

Muthis bir enerjin var.

Cikolatadan Sarelleden vazgecemeyenler icin benimde bir raw cikolaa tarifim var oldukca saglikli.
Denemeni tavsiye ederim.

http://www.cevizhane.org/cikolatasiz-bir-hayat-asla/

emeklilik sorgulama dedi ki...

Anlaşılan çok keyifli bir gün geçirmişsiniz, yapılanlarda ayrı bir güzel görünüyor :)

yemek tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

betul ıster dedi ki...

hersey mukemmel gorunuyor tesekkurler paylasım ıcın

dijital pr ajansı dedi ki...

paylaşım için teşekkürler

Araç giydirme ve cam giydirme dedi ki...

Ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...