10 Ağustos 2010 Salı

Ekmek Arası Soslu Ton Balığı

Ofis/plaza çalışanlarına yönelik ekmek arası sağlıklı öğünlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Günlük koşturmaca içinde “fast food”a karşı tavrımızı takınıyor ve sağlıklı malzemelerden hazırladığımız beslenme çantamız ile iş yaşamında fiziksel ve zihinsel fonksiyonlarımızı koruyoruz.
Bugün daha önce faydalarını uzun uzun saydığımız balık ile bir öğlen formülü hazılıyoruz. Soda ve söğüş domates-salatalık ile tüketebilir ya da üşenmezseniz sabah kalktığınızda bir kaç yaprak marulu da yıkayıp paketleyebilirsiniz.
Ekmek arası soslu ton balığı” için gerekli malzemelerimiz;
  • 1 adet kepekli sandviç ekmeği veya ¼ kepek ekmeği
  • 3 yemek kaşığı (40-50 gr.) yağsız ton balığı
  • 5 ince dilim taze kırmızı biber
  • 5 adet siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • 1 yaprak yeşil salata
  • 1 çay kaşığı limon
  • Tuz, karabiber veya toz kırmızı biber
Kırmızı biber, dereotu, salata ve zeytinleri ince doğrayıp ton balığı ile karıştırıyoruz. Karışıma yağ yerine, bir tatlı kaşığı mayonez ve limon suyu ekliyoruz ve başta taze çekilmiş karabiber olmak üzere, tercih ettiğimiz baharat ile lezzetlendiriyoruz. Mayonez ile aranız yoksa, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Ayrıca işe gitmediğiniz zamanlarda, bu sandviçin içine bir adet taze soğan da ekleyebilirsiniz. Tüm karışımı, içini çıkardığımız kepekli ekmeğin içine koyunca, öğlene hazırız!
Isıtmadığımız için nefes aldırmaya da gerek yok! Paketleyin ve çıkın... Ama havanın durumu ortada, şayet varsa ofisinizdeki buzdolabında yoksa klimaların bol olduğu serin bir ortamda öğle saatine kadar muhafaza edin.
Öğle yemeği vakti hem zihninize hem de midenize faydalı harika bir moladır! Bu öğünü daha sağlıklı hale getirmek de sizin elinizde... Haftada en az iki gün balık demiştik, bu tarif ile işe bile yanımızda balığımızı getirdik. Dışarıdan sipariş vermek durumunda olduğunuz zamanlarda da, ince eleyip sık dokumaya devam.
  • Salata sipariş ettiğiniz takdirde sossuz gelmesini rica edin ve yağı ayrı bir kutuda isteyin. Arzu ettiğiniz miktarda yağı siz ekleyin. Herşey gibi yağ da kontrolünüzde olsun! Yağ yerine veya bir yemek kaşığı yağın beraberinde nar ekşisi, balsamik sirke veya limon suyu da tercih edebilirsiniz. Böylece sosunuzu zevkinize göre bizzat hazırlayabilirsiniz.
  • Ofis içi öğle arası sohbetlerini hepimiz severiz ama, pekala –hava müsait ise- açık havada kısa bir yürüyüş esnasında da bu sohbeti yapabiliriz. Havalar güzel iken atın kendinizi dışarı! Nefes alın ve günün kalan yarısına hazırlanın!
Ara öğünleri ve gün içinde bol su içmeyi unutmayın!
Afiyet olsun, öğünleriniz lezzet dolsun...

4 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Özgem, ne faideli bir eser olmuş bu post, teşekkürler yahu. Hem tarifiyle hem de yazım diliyle cıvıl cıvıl!

Nina dedi ki...

I like it! looks good!

Özge S. dedi ki...

yemekhanesi olmayan iş yerlerinde yemek ayrı bir dert bizzat yaşıyorum, bari neler yiyorum paylaşayım dedim! çok sevindim beğenmenize... Mövenpick dondurma postu da harikaydı, çok aklım kaldı bu arada...sevgiler

Özge S. dedi ki...

Thank you Nina! i'm glad that you liked. Trying to prepare recipes for 9 to 6 employees!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...