13 Ağustos 2010 Cuma

Kepekli Tavuk Dürüm

İtina ile tez zamanda hazırlanmış bir ofis/plaza çalışanı tarifiyle daha karşınızdayım! Sabah kalkış saatimizi 5-10 dk. erkene almaya devam. Alışkanlıklar 21 günde yerleşir derler, sıkın dişinizi...

Bugün dürüm var menüde, yanlış duymadınız dürüm! Ama maalesef ki kalp ve damar sağlığınızı, kolestrolünüzü tehdit eden yağlar akmayacak içinden tabağınıza, her zaman olduğu gibi daha sağlıklı bir içerikle doyacağız.

“Neden bu kadar dert edindin ofis/plaza çalışanlarını?” diyenler için, önce izninizle cevabımı paylaşayım, ardından pratik tarifimize geçeceğim.

Kapalı kapılar ardında çalışılmayan her ofiste, mutlaka alınan kilolara, şişen ellere ayaklara, büyüyen bedenlere ilişkin yakınmalar işitmişsinizdir. Halbuki işi baştan sıkı tutsak;

  • Güne biraz daha erken başlayıp kahvaltı yapsak,
  • Daha organize olup, öğün atlamasak,
  • Abur cubur yerine sağlıklı ara öğünler yesek,
  • Tabağımızdakileri 5 dk. içinde değil de en az (beyne “doydun” sinyali gidecek süre olan) 20 dk.da yesek,
  • Fast-food’un cazibesine sıklıkla kapılmasak,
  • Su içmeyi unutmasak,
  • Dengesiz beslenme sonucu düşen kan şekerine aldanıp kendimizi tatlıya adamasak,
  • Çevremizden gelen her ikramı kabul etmesek,
  • Sadece bir kat için bile asansöre koşmasak,
  • Basit mevzular için telefon veya e-posta ile iletişim kurmak yerine, kalkıp iki dakika yerimizden işimizi yüzyüze halletsek, daha çok hareket etsek...

Sizce de hayat daha küçük bir beden, daha küçük bir kalça ve göbekten ibaret olmaz mı? Bence olur! İşte bu yüzden, alternatifler öğünler sunmak, bir ofis/plaza çalışanı olarak neler yediğimi paylaşmak amacıyla bu gönderileri yayınlıyorum ve yenilerini buldukça, denedikçe, devam edeceğim.

Gelelim “kepekli tavuk dürüm” için malzemelerimize,

  • 1 adet kepekli lavaş
  • 50 gr. küp veya şerit doğranmış tavuk göğüs
  • ¼ orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1-2 marul yaprağı
  • ½ çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı pul kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı

Bir tatlı kaşığı zeytinyağını teflon tavaya dökün, çeşnili zeytinyağlarından da tercih edebilirsiniz. Benim son zamanlarda tercihim biberiye çeşnili zeytinyağı. Ardından arzu ettiğiniz şekilde kestiğiniz tavuk parçalarını tavaya ekleyin. Üzerine istediğiniz baharatı serpmekte özgürsünüz, ben kekik ve pul kırmızı biber tercih ediyorum.

Tavukların pişmesi sonlanırken kolay, kırılmadan dürüm yapılabilmesi için kepekli lavaşı önlü-arkalı yaklaşık 1 dakikalığına teflon tavanızın üzerine yerleştirin.

Isınan lavaşın içine önce krem peynir sürün ardından, ince dilimlediğiniz salata malzemelerini ve pişen tavuklarınızı ekleyin. Günün ilerleyen saatlerinde yiyecekseniz, dürümün sulanmaması için domateslerin çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.

Ardında malzemelerin dökülmesine imkan vermeyecek şekilde rulo yapın ve siz hazırlanana kadar nefes alması, hamur olmaması için tek tarafından alüminyum folyo veya streç film ile sıkıca sarın.

Evden çıkmaya hazır olunca, tamamını sarın! Bu sıcaklarda serin bir ortamda muhafaza etmeyi ve yanında yoğurt/ayran ve salata tüketmeyi unutmayın!

Kim demiş dürüm kilo yapar diye!

Afiyet olsun;

3 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık keşke yapabilsek ..Bir ara bende hergün evden bişiler getiriyordum ama şimdi nerde...Ha işe yarıyormu kesinlikle kalçalar küçülüyormu kesinlikle evet:)

Yemekçi Nazlı dedi ki...

Yaptığıkların önerilerin çok işe yarıyor gerçekten. Teşekkür ediyorum...

Özge B. dedi ki...

Ben de 9-18 çalışan bir insan, herşeye yetişmeye çalışan bir bayanım, bu sebeple neyse doğal halim yazdıklarım da onlar! Başka türlü bu bünye korunmuyor. Çok mutlu oldum beğenilerinizle,

Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...