5 Ağustos 2012 Pazar

Mutlu, sağlıklı yaşlar bana; tarifler ve hikayeler bloguma...


Bu sıcaklar, bu nemli günler beni bitirdi, iştahımı yitirtti; ben ben gibi yemiyorum son günlerde, hatta yiyemiyorum desem yeri... Yorgunluk geliyor yedikçe, uyku basıyor evet ama uyuyamadığım için sıcaklardan yediklerim de sindirilmiyor, yaman çelişkiler var anlayacağınız bünyede!

Evet ara ara -facebook’ta paylaştığım gibi- çıldırıp dünyayı yediğim doğrudur ama her geçen gün daha hafif yemekler/öğünler peşindeyim, bir sandviç hazırlayıp yanına bir şişe ayran kapıp sahile iniyorum mesela ve sonra yeteri kadar spor yaptığıma inanınca sandviçimi yiyorum çimenlerin üzerinde, üstelik çıplak ayakla, tüm günün stresini toprağa akıta akıta... Piknik evet, hem de hafta ortası, iş çıkışında!


Bazen seramik yüzeyi sebebiyle yağ gerektirmeyen ızgarada tavuk veya etin yanına domates, patlıcan, kabak gibi sebzeler ile bol baharatlı öğünler hazırlıyorum, biraz da mevsim sebze ve meyvelerinden salata ile...


Ya atıştırmalıklar hazırlıyorum kendime bir avokado ve biraz kraker ile... Hatırlarsınız belki bu tarifi.


Veya sadece bir salata! Domates, biraz roka ve yarım suda mozarellanın enfes uyumuyla... Ne kadar basit ama sunumu ne kadar da şık değil mi? Yemesi de evet bir o kadar keyifli!


İyi bakmam gerek kendime evet, hem spor yapıp hem de çılgınlar gibi yemekle olmaz, biraz porsiyonları azaltmak biraz da sağlık katmak gerek araya, ne de olsa 3’le başlayan yaşlar geldi çattı karşıma!


Mutlu yıllar bana ve dolayısıyla geçtiğimiz aylarda 2. yaşını bitiren bloguma... Evet yaz çocuğu olsam da benim sıcaklar ile aram yok anlayacağınız, sizin nasıl gidiyor, nasıl baş edebiliyorsunuz?

Keyifli, sağlık dolu, afiyette günler dilerim!

Gelecek yazı : Chef's Table, Metro Maceraları ve Mutfakta Yeni Tecrübeler...

8 yorum:

vişnap dedi ki...

Mutlu mutlu nice güzel sağlıklı sevgi dolu yaşların olsun canım sevenlerinle sevdiklerinle beraber.Hem senin hem de sevgili bloğunun .Tariflerine sunumlarına yazmalarına bayılıyorum çok beğeniyorum .Sevgilerimle..

KEYF-İEMEL dedi ki...

İyi seneler olsuunnn :)

Leylak Dalı dedi ki...

Mutlu yıllar, hem size, hem bloga...
Sevgiyle...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bir blogger hem de yemek tarifi veren bir blogger her şartlarda yemek yapmalı ve yemeli:)))))
Bu senin vazifen:))))

Şaka bir yana hakikaten yok böyle bir sıcak, ama kışın karda evden çıkamadığımız günleri düşündüğümde inan şikayet edemiyorum...

Nice sağlıklı mutlu ve bol lezzetli yaşların olsun Özge:)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

mutlu nice blog yaşlar dilerim...herşey gönlünüzce ve bol tarifli olsun

Nukhet dedi ki...

nice mutlu yıllara... yeni yaşında güzel paylaşımlarla devam edersin umarım blogunda da... Seramik tavadan bahsetmişsin sanırım... Ben de bu ara arayıştayım. Hangi markanınkini kullanıyorsun? Memnun musun?

Adsız dedi ki...

Çooook çok mutlu sütlü sarelleli hatta nutellalı yıllar diliyoruuum:))

aslı dedi ki...

Kutlarım seni Özge'ciğim:)) En güzel yaşlara gelmişsin doya doya tadını çıkar derim...
Sevgiler:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...