7 Ağustos 2010 Cumartesi

Ekmek Arası Sebze-Hellim Izgara

Haftanın 5 ya da 6 günü, yemekhanesi olmayan ofis/plaza ortamında çalışan kişilerin en büyük dertleri arasında, başta hareketsizlik sonra yemek seçenek(sizlik)leri gelir. Evde kahvaltı yapılması alışkanlık değilse; sırasıyla, sabahtan kahvaltı dert edilir sonra da öğle yemeği...

Her gün pilav da yenmez, poğaça da...Haydi yedik diyelim, öyle yan gelip yatılmaz bir kalıp tereyağ yedikten sonra değil mi ama? Dolayısıyla arayışa girer insan, “Ne yesem?”, “Acaba evden mi getirsem?”, “Yoksa akşamdan mı hazırlasam?”, “Poğaça yiye yiye poğaça gibi oldum zaten, biraz dikkat mi etsem?” Sorgular insan kendini, hele bir mevsimlerden yazsa ya da yaz yakınsa, sözlü sorgu da yetmez aynada inceler kendini acımasızca...
Şimdi orada durun! Daha fazla umutsuzluğa, kendinize kızmaya gerek yok, tamam! Çıkın o ruh halinden ve kararlı bir şekilde okumaya devam edin... Kontrolün sizin elinizde olduğunu unutmayın! Kontrolünüze destek vermek amacıyla, bundan sonra dönem dönem tarifler arasında, ofis/plaza çalışanlarına yönelik ekmek arası veya saklama kabında taşınabilecek yemek formülleri de olacak Sütüme Sarelleme Karışma!’da, paniğe gerek yok!
Hazırsanız ister kahvaltıda çay ile, ister öğlen ayran ve söğüş domates-salata ile tüketilebilecek, basit mi basit bir tarif ile başlıyoruz alternatifler yaratmaya!
Ekmek arası sebze ve hellim ızgara” için gerekli malzemelerimiz;
  • 3 dilim hellim peyniri
  • ¼ domates
  • 2-3 yaprak taze fesleğen
  • ¼ küçük boy kabak ve/veya patlıcan ve/veya kırmızı biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tam tahıllı sandviç ekmeği
Öncelikle sabah kalkış saatimizi 10 dk. önceye alıyoruz. Sonra (çalan saati duymamazlıktan gelmeyip) uyanıp, sabah rutinimizi tamamladıktan sonra mutfağın yolunu tutuyoruz.
Teflon tavada ince dilimlediğimiz hellim peynirlerini önlü arkalı 1-2 dk. ve tercih ettiğimiz sebzelerimizi 5-10 dk. önlü arkalı ızgara yapıyoruz. Hellim için değil ama sebzeler için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanabilir ve taze çekilmiş kara biber ile sebzeleri çeşnilendirebilirsiniz. “Sabah elim bıçak tutmaz uyku sersemi” derseniz, sebzeleri akşamdan dilimleyip, buzdolabının kolay erişilebilir bir noktasında, saklama kabında saklayabilirsiniz.
Izgara işlemi bitince; enerjimizin yavaş ve dengeli olarak vücudumuzda kullanılması sağlayarak uzun süre tok ve zinde hissetmemizi sağlayacak, kalp ve damar dostu, posa içeriği yüksek tam tahıllı sandviç ekmeğimizin içine tercih edilen ızgara sebzeler ile hellim peynirini, fesleğen yapraklarını ve son olarak taze, ince dilimlenmiş domatesi koyuyoruz.
Şimdi, evden çıkmadan önce, siz giyim kuşamınıza dair rötuşları yaparken; bırakın ekmek arası lezzetiniz nefes alsın, ızgaraların ısısıyla domateslerin suyu, fesleğenlerin rayihası çıksın. Evden çıkmadan, streç film veya folyo ile sıkıca, arzu ettiğiniz anda yemek üzere ekmek arası sebze ve hellim ızgaranızı paketleyebilirsiniz. İşte, yağ oranı düşük, oldukça sağlıklı bir öğün hazır!
Harika koktu değil mi? Fesleğen ve ızgara sebzelerin evi saran kokusu cezbediyor değil mi?
Şayet damak tadınıza düşkünseniz, eminim “10 dk. erken kalktığıma değdi” diyeceksiniz ve alışkanlık haline getireceksiniz...
Yanınıza kuruyemiş veya meyve içeren ara öğün almayı ihmal etmeyin!
Afiyet olsun, gününüz lezzet dolsun...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Yazında tamda kendimi gördüm:) Yemek yemek tamamen dert öğlenleyin. Ne yesek derdi asla bitmiyor. Hele ki sıcaklarda ağır yemekler hiç istenmiyor. Teşekkür ediyorum tarifin için. Ellerine sağlık...

kitchenart-ist dedi ki...

Bende zaman zaman uzun yolculuklara çıkarken böyle sandviçler hazırlar yanıma alırım ve çok severim.
Çok lezzetlive iştah açıcı görünüyor, üstelik düşük kalorili.Ee insan daha ne ister ki:)Ellerine sağlık.
Sevgilerle

nazlı dedi ki...

Her sabah işe giderken komşu fırına uğrayıp aldığım sandviçç :) kendim yapmayı hiç düşünmemiştim. Bundan böyle ben yapıp çıkınımı hazırlar koyulurum iş yollarına teşekkürler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...