24 Ağustos 2010 Salı

Kırmızı Biberli Naneli Patlıcan Çeşni

Bir önceki tarife başlarken, dolapta tek kalmış mahsun patlıcan örneğini vermiştim, gerçek oldu. Açtım sebzeliği tek başına kalmıştı, akranı, hemcinsi yoktu ona eşlik edecek. Kırmızı biber, nane ve sarımsak ile tanıştırmaya karar verdim onu... Birlikteliklerinden sınırlı malzemeli, samimi bir lezzet daha doğdu!

Kırmızı Biberli Naneli Patlıcan Çeşni ” için malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy patlıcan
  • ½ orta kırmızı biber
  • 8-10 adet taze nane yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz, karabiber ve kimyon

Öncelikle fırını 200°C ye ayarlayın ve siz patlıcanları keserken, ısınması için bırakın. Patlıcanı ortasından ikiye bölün ve fırın tepsisine değecek kısımlarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, böylece tepsiye yapışmaz. Kestiğiniz kısmı tepsiye bakacak şekilde, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve içi tamamen yumuşayıncaya kadar fırınlayın.

Patlıcanlar fırınlanırken kırmızı biber ve nane yapraklarını minik, renkli, neşeli konfetiler şeklinde doğrayabilirsiniz.

Yaklaşık 20-25 dk. sonra patlıcan hazır olduğunda ve el değecek kadar soğuduktan sonra, içini bir kaseye boşaltın ve çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.

Patlıcanların üzerine ince ince doğradığınız veya tercihinize bağlı havanda ezdiğiniz sarımsak ile kimyonu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Ardında kırmızı biber ve naneleri yapraklarını da karışıma dahil edin. Son dokunuş, zeytin yağı ve arzu ettiğiniz kadar tuz ile karabiber…

Çeşnimiz yani tadımlığımız hazır! Şimdi dilerseniz tabakta klasik bir şekilde ya da küçük marul yaprakları içinde veya minik kızarmış ekmekler üzerinde tek lokmada tüketmelik formda sunabilirsiniz.

Sofralarınız renk dolsun, afiyet olsun!

6 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Özge çok güzel olmuş, sunuma da bayıldım. eline sağlık

Saglıklımutfak dedi ki...

sunumda tarifte süper eline sağlık özgecim

Beyza Yücel dedi ki...

Sevgili Özge,
Hem sağlıklı, hemde pratik bir tarif olmuş,eminim çok lezzetlidir.Kızarmış ekmekli olanlar favorim.
Sevgiler

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Özge'm,
Hem sağlıklı hem de sunumu güzel bir tarif olmuş, eline sağlık.
Bu arada Türkiye'yi Dubai'de yemek yarışmasında temsil etmek istersen tık tık: http://www.facebook.com/pages/LG-Life-Tastes-Good/154586084555674

Özge S. dedi ki...

Beğeniler için hepinize teşekkür ederim, Aylin Hanım size ayrıca bilgilendirme için de teşekkür ederim. İnceleyeceğim...

Sevgilerimle,

Minnie dedi ki...

bu çeşnilik,tam benlik... :)) süper,eline sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...