30 Ağustos 2010 Pazartesi

"Yaz"dan Kalma Günler...

Her ne kadar artık mevsimler “sonbahar-kış-ilkbahar-yaz” sıralamasına uymayıp, ne olduğunu şaşırmış iklim şartları hüküm sürse de, ilkokul yıllarında bize öğretildiği üzere, “yaz”, yarın resmi olarak bitiyor! Artık sıra “yaz”dan kalma günlerde, “pastırma” yazında... Bu günleri mumla arayacağımız yağmurlar, puslu günler, kış yolda... O yüzden, kalan sınırlı sürede, doğan günü güzel karşılamaya, pencerede/balkonda uyanır uyanmaz derin nefes almaya, esnemeye devam! Ve güzel başlayan günün olmazsa olmazı, günün en önemli öğünü “kahvaltı”yı da unutmamak gerek elbette!

Eliniz bıçak tutacak kadar ayıldıysanız haydi mutfağa! Bugün “Milföyde Yumurta” ya da “Kahvaltılık Kolay Paçanga” yapıyoruz. Adına karar veremedim ama tüm kahvaltılık malzemeyi, bir sunumda birleştiriyoruz...

İki kişi için, ya da "ben en az iki yerim" diyen bir kişi için malzemeler,

  • 4 adet milföy hamuru
  • ½ domates
  • 4 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet taze soğan (yeşil kısmı) veya chives
  • 2-3 dilim kırmızı/yeşil biber
  • 2 yumurta
  • Tuz – karabiber

Fırını ısınması için 200°C ye ayarlayın. Milföylerin yapışmaması için, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinin üzerine birer adet yumuşamış milföy hamurunu yerleştirin. Bu hamurları kapak olarak kullanacağımız için dilerseniz standart çay bardağı ile dilerseniz kurabiye kalıbı ile tam ortasına bir delik açın.

Kapak milföylerin hazırlanması sona erince, kaşar peynirini rendeleyin.

Taban milföyünü tepsiye yerleştirin ve üzerine arzu ettiğiniz kadar kaşar peyniri rendesi ile pastırma yerleştirin. Kapakları da üzerine koyun ve kenarlarını çimdikleyerek kapatın. Önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve 10-15 dk. süre ile milföyler şişene kadar fırınlayın.

10-15 dk. sonra hafif gevrekleşen ve şişen milföyleri fırından çıkarın.

İçine, kapaklar sayesinde oluşan boşluktan faydalanarak, yumurta kırın. Kenarlarını, hamuru ıslatmaması için çekirdeklerini çıkardığınız domateslerle ve yalnızca yeşil kısımlarını doğradığınız taze soğanlar ile süsleyin. Siz kalmış, kırmızı veya yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Ardından arzu ettiğiniz kadar, ister kırmızı ister karabiber ve tuz serperek, tekrardan 10 dk. fırına verin.

İşte hazır! Dilerseniz sabah, dilerseniz öğlen tüketin! Sabah tuzlu yemeyi sevenler için birebir...

Bu arada milföyleri kesmek için kullandığınız kalıplarda kendinizi daire ile sınırlamayın lütfen, o kalıpların arasında; kalp, yıldız veya kelebek olduğunu hepimiz biliyoruz!!!

Günaydın, ağız tadıyla...

5 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

gercekten şahane olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Beyza Yücel dedi ki...

kahvaltı için harika bir alternatif, deniycem mutlaka...

sevgiler
kitchenart-ist

Yasemin dedi ki...

özge bu neee!!! allahımm acıktım! iftara yapıcam ötesi yok :)

Adsız dedi ki...

acaba yumurtanın sadece sarısını mı koymak gerekiyordu? Yoksa bnm milföyüm mü çok kabarmadı da beyazlar her yere taştı :( bi de kaşar peynirli ve sucuklu denedim. pek güzel oldu. ama şu yumurtanın sarısı konusunda beni aydınlatabilirsen mesut olacağım :) sevgiler.. (Cemre)

minimalist dedi ki...

harika bir tarif kesinlikle deneyeceğim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...