28 Ağustos 2010 Cumartesi

Yemeğe, Mutfağa Dair...

Başkalarının yaşamlarına dahil olmayı seviyorum; onlarla ağlamayı, gülmeyi, heyecanlanmayı seviyorum! Onların yüklerini üstlenmeden, bencilce sadece yaşamlarına anılarına, düşlerine, düşüncelerine dahil oluyorum! Ne de olsa ben ve benim gibiler için yaratıldılar!

Garip bir insan değilim ben, sadece bir “okur”um! Siz ne düşündünüz ki?

Olabildiğince okurum, anıları, romanları, akademik yayınları, insan ve topluma yönelik kitapları, “nereden buldun bunu?” dedirten kitapları, o an ne ilginç gelirse onu! Şimdi bir de “Sütüme Sarelleme Karışma!” ile beraber resmi olarak “yemek” katıldı ilgi alanlarım arasına! Yemek, yüzyıllardır süregelen gelişimine, dünya mutfaklarına ve gıdaların tarihsel değişimine olan ilgime paralel, araştırmalara merak saldım ve okumaya başladım!

Hafta başında elimdekileri tükettim, 8 kitap daha sipariş verdim ve başladım 3 iş günü süremin dolmasını beklemeye! 3 günlük tatil kapıda, oyalanmam gerek! Perşembe günü 3 günün dolmasına bir kaç saat kala İdefix Müşteri Hizmetlerini aradım. Ne yapabilirim sabırsızım! Keşke her müşteri hizmetleri böyle olsa dedirten bir olay yaşadım. Ankara’dan geldiği için siparişimden bir adet eksikti, müşteri hizmetleri yetkilisi bayan aynen “ Önümüz tatil, kitapsız kalın istemeyiz, hem de keyifle yemeklerinizi pişirirsiniz!” dedi ve parçalı gönderim işlemi gerçekleştirdi! Ertesi gün 7 kitap, pırıl pırıl, elime ulaştı! Teşekkürler İdefix, gerçek müşteri hizmetleri ve bana acilen ulaşan şahane kitaplar için...

Bu arada kitap kulemin en üstünde yer alan kitabı gördünüz mü? Sophia Loren’den “Aşk Mutfağı” inanabiliyor musunuz? 1934 doğumlu Akademi ödüllü İtalyan aktrist sadece 7. sanat ile ödüle layık görülmemiş, aynı şekilde kalbe giden yolda pişirdiği yemekler ile de İtalyan ve Fransız yemek şenliklerinde de ödüllere ulaşmış. Kitabın basım tarihi Aralık 1972, sayfaları sarı ve tertemiz, eski kokuyor, sarı kağıt kokuyor, harika! En kısa sürede o kitaptan da tarifler uyarlayacağım tabiki ama öncelikle ben Sophia Loren’in beyaz perdedeki zarafetinin, masaya yansımasını keşfetmeliyim!

Kitap konusunda etkileyici olan bu işte, her an farklı bir şeyler ile karşılaşıp şaşırabiliyorsunuz! Acaba Sophia Loren, beni gördüğüne bu kadar şaşırır mıydı? Hiç sanmıyorum...

Her kitap bir hayaldir ve hayat hayallerle güzel! Yemeğe dair okuduğum kitapları ve izlediğim filmleri merak ederseniz, sağ tarafta yer alan “YEMEĞE, MUTFAĞA DAIR...” alanını inceleyebilirsiniz.

Kitaplıklarınız kitap dolsun, afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kitabı okuyabildiniz mi? yorumunuz nasıl acaba?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...