21 Haziran 2011 Salı

Eski ağza yeni tat...

Mevsimler geçip gidiyor, zaman su gibi akıyor deyim yerindeyse... Her gün bir öncekinin aynı iken sadece düşüncelerimiz ile sıyrılıyoruz bazen diğerlerinden! Hayat çok güzel, güzelliğini farkedebildiğimizde ve yeni tatlar girdikçe hayatımıza daha da renkli ve zevkli.

Bu aralar bir öncekinin aynı günler silsilesi içindeyim, yemeği - kendime kızsam da- yaşamak için yemekteyim. Halbuki ben yemek için yaşayanlardanım ama yaşamaya çok da vaktim yok bu aralar, kabul edilebilir gibi değil ama gerçek!


Fakat tüm bu koşturmaca içinde tek keyfim, her sene ve hatta her mevsim olduğu gibi hayatımıza yeniden katılan lezzetleri bulabildiğim için sevinmek, mutlanmak, doya doya bir sonraki hafta aynı tatta olmayacağını bildiğimden yemek! Tekrar hoşgeldin süt mısır, hoşgeldin süt mısır kokulu sokaklar ve mısırcının mutluysan mutlandıran, sinirliysen asap bozan ritmi...

Eski ağızlara yeni tat olsun, afiyet olsun!

13 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

CANIM KALEMİNE SAĞLIK.. ÇOK GÜZEL DİLE CÜMLELERE GETİRMİŞSİN.. SEVGİLERİMLE..

mimosacafe dedi ki...

vallahi ben de yoğunluktan daha mısırcıya bile rast gelemedim :( çok severim çok özellikle de o süt halini tabii ki, yumuşak ve pıtır pıtır :) kolay gelsin canım. sevgiler.

muhabbetsofrasi dedi ki...

nasıl canım çekti anlatamam

yarın pazar var alırım nasipse :)

aymuca:) dedi ki...

Merhabalarr.blogunzu yeni gördüm ve çok beğendim paylaşımlarınız çok hoşuma gitti.devamını dilerim.bu arada ben de bloğuma beklrim sevgiler aymuca:))

Unknown dedi ki...

birbirinin aynı zamanlar ve üzerimize biçilmiş rolleri yaşıyoruz durmadan.bazen nefes almak istiyoruz.

pembe kekik dedi ki...

Mısırlara GDO'lu dedikten sonra bir türlü rahat yiyemedik nedense.Yoksa dediğiniz gibi nefis oluyor...Mis gibi de kokuyorlar.

Tümay Öztürk dedi ki...

Bizde yedik birkaç kere. Bunlar yazın geldiğini anlatan güzel haberler aslında:) Çok hoş dile getirmişsin canım. Sevgiler:)

Narince dedi ki...

Hoş geldi süt mısır!

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ayol o nekadar dolu güzel mısır.şöyle güzelce haşlayıp lezzetini hissederek yemek istiyorummm. Offf canım çekti:))

sibelyalcincom dedi ki...

Kızımın en çok sevdiği şeydir mısır:))))

Adsız dedi ki...

Good Article

çeşnici Handan dedi ki...

Kokusu bile yeter insanı mutlu etmeye süt mısırın. Bizim mahallenin mısırcısı geldi ve her akşam üstü sokağımızdan geçiyor eskilerden sadece o kaldı ne yazık.

Egeden Tarifler dedi ki...

Çok severim mısırı, görünce hiç kaçırmam, hele sahilde yürürken yemek pek keyifli olur :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...