30 Eylül 2012 Pazar

Bizim evin halleri : Geleneksel Balık Gecesi

Belki yaş kemale erip bilinç arttığından, belki blog sebebiyle her geçen gün daha çok okuyup öğrenmekten, belki de artan iletişim kanalları sebebiyle usülsüz herşeyi duyabilmemizden; neden bilmiyorum ama bizim evde yeme alışkanlıkları her geçen gün daha değişiyor, farklılaşıyor. Eskiden yediğimiz, o zamanlar zararı olduğunu bilmediğimiz, şeyler hayatımızdan kesin bir kararla çıkıyor. Mesela, bir zamanlar yediğimiz tavuklar artık hayatımızda yok, (varsa vakit git organiğini elde yolunmuşunu bulmaya ayır) ya da mevsimsiz sebzeler, meyveler... Artık öyle heveslerimiz, “aman bir taneden bir şey olmaz” hallerimiz yok! Bizim canımız kıymetli buna karar verdik!


Bu vesile ile artık “dur beş dakika şu markete gideyim, haftalık alışveriş yapayım” modunda da değilim. Pazar çantamı alıyorum, Cumartesileri bir saat yaratıp kendime pazardan sebze meyve alıyorum, sizler de biliyorsunuz hakikaten farklı; en azında daha az ellenmiş, daha az yol yorgunu... Pazar günleri ise yeni sevdamız, alışkanlık olması yönünde uğraşımız: Haftalık geleneksel balık gecesi.

Haftada iki kez balık yemeye gayret etsek bile arada ister istemez, hayatın akışından arası açıldığından adını koyalım dedik. Artık Pazar geceleri bizim ailenin, hepi topu biz iki kişinin balık gecesi; buraya yazmış olalım, resmiyet kazansın, bakalım geçen zaman içinde istikrar sergileyebilecek miyiz?

Nereden balık bulduğumuza gelince; Kadıköy Çarşı bu anlamda çok zengin bir kaynak, bence mutlaka yolunuzu düşürün. Bir nev’i nostalji yaşayın; çarşıda biraz dolanın taptaze baharatı koklayın, balık kokuları içinize işlesin, peynir-zeytin şarküteri alışverişi yapın, fırından taze ekmeğinizi alın, Kuru Kahveci’den 100 gr. taze kahve çektirin, oturun Baylan’da dinlenin... Evet evet bunu siz de yapın!

Sonra eve gelin ve 30 dakika gibi kısa bir sürede, tadı damağınızda kalacak akşam yemeğinizi hazırlayın! İstedikten sonra evde balık pişirmek inanın zahmet değil, keyif...


Tanesi 5 ile 10 TL arasında değişen fiyatlardan alabileceğiniz, fileto olarak kestirebileceğiniz palamutu tuz ve taze çekilmiş karabiber ile marine edin. Az yağ eklediğiniz teflon tavada bırakın kısık ateşte pişsin...


Ardından kilosu 10 TL olan karidesten bütçenize, keyfinize göre ne kadar aldıysanız haşladıktan sonra ayıklayın ve tavada kırmızı biber ve tereyağ ile soteleyin.


Ve son olarak pembe domatesler, roka, taze soğan ve beyaz peynir ile ağzınıza layık bir salata hazırlayın!

İşte bu kadar, 30 dakika içinde herşey hazır! Sağlıklı beslenmek o kadar da zahmetli değil inanın, bunun için siz de çabalayın...

Keyifli, sağlık dolu günler dilerim.

14 yorum:

Ebrushka Blog dedi ki...

Geçen gün balıkçıya mezgit aldım fırında yaptım muhteşem oldu. Haftada bir en az yiyelim diye konuştuk bakalım olacak mı :)

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Ya hafta sonu yeni yedim palamut. Ama nasıl güzel anlatmışsın yine çekti canım.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...


allahım cennetemi düştüümmm :=))

çeşnici Handan dedi ki...

Haftasonları Kadıköy çarşısına gitmek bana terapi gibi geliyor hele söylediğin gibi bir de balık alırsam değmeyin keyfime. Nefis ve sağlıklı bir öğün yapmısşın ellerine sağlık afiyetler olsun.

Gisi Tasarım dedi ki...

Roka balık
Roka balık
Roka balık...
Off, ne güzel ikilidir bu Ya Rabbim!
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...

Betül KAVAL dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın Özgecim. ben de haftanın iki günü mutlaka balık yapmaya çalışıyorum Ellerine sağlık Afiyet olsun.

Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

En sevdigim seydir balik, ellerine saglik. Harika gorunuyor.

Selam ve sevgiler..

Oglak Kizlari dedi ki...

Hani ben yazsam da böyle yazardım herhalde.
Eline sağlık.
Duygularıma tercüman olmuşssun.

Blogger anne Çiğdem

LeylaK dedi ki...

Pembe domates, roka...Hepsi çok güzel.
Balık için fikir beyan edimiycem çünkü 2,5 aydır haftada 3 kere yiyoruz, artık sıkıldımmm :)

Eşi her gün balığa giden bir kadının serzenişleri ...:)

Afiyetler olsun.

tatlihayat dedi ki...

ben balik hastasi biri olark bayildim fotolarraa..ellerinize saglikk

sibelyalcincom dedi ki...

Salata ne kadar iştah açıcı:) ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

İstiyorum ! Bugün bundan yemek istiyorum :((( offf

Adsız dedi ki...

Finally a person that puts some real work into a blog. I do like what you have done with the blog.

Adalar dedi ki...

Adalardan
Balık, roka salatası, zeytinyağı, illede rakı,ille de rakı...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...