7 Eylül 2010 Salı

Fırında Patates Kızartması

Bazı günler vardır moral, motivasyon yerlerde gezeriz, bazen sabah kalkar kalkmaz başlar, bazen ise sonradan musallat olur başımıza. Aranızda elbet aksini iddia eden olur ama bu gibi günlerde çareyi tatlıda ararız, spor yapıp serotonini yükseltmek nedense hiç gelmez aklımıza! Ama bir çare daha var spor ve çikolatadan başka, patates... Haşlanır, kızartılır, püre olur, her haliyle bünyeye iyi gelir. Ne de olsa karbonhidrat kaynağı, gevşetir bir anda, huzur kaplar insanı her lokmada!

Patates bünyeye iyi geliyor gelmesine de; çiğ haliyle bile bir orta boy patates 142 kalori, kızartsak dost bildiğimiz bize düşman oluyor, püre desek tereyağsız, peynirsiz olmuyor. Bu şartlar altında en güzeli fırında patates kızartması hazırlamak oluyor. Böylece ortaya hem sınırlı malzemeli samimi bir lezzet daha çıkmış oluyor hem de “Zayıflatan Mayonez” ile servis edeceğimiz bir tat doğuyor. Daha ne duruyoruz o zaman...

Fırında patates kızartması” için malzemelerimiz;

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz kırmızı biber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Süslemek için maydanoz

Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın. Patatesleri iyice yıkayıp, soyduktan sonra, iri iri rastgele doğrayın. Ardından bir kapta yağ, sirke ve baharat ile, tüm patatesler soslanacak şekilde karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde, 25-30 dakika 180°C’de pişirin.

Pişirme süresinin ortasında, her tarafının kızarması için tepsideki patatesleri karıştırabilirsiniz. Sirke de bu kızarmayı, gevrekliği sağlamak için var zaten bu tarifte.

25-30 dk sonra kontrol edin, gevrek duruyorlarsa, fırını kapatın ve 5 dk dinlendirin.

Servis yapmadan maydanoz ile süsleyin ve yanına “Zayıflatan Mayonez” eklemeyi unutmayın.

Mutlu ve afiyette günler,

1 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

zayıflatan mayonezi denemek gerek, merak ettim. patates zaten her haliyle gzel ama bu hali en zararsızı. ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...