3 Ekim 2010 Pazar

Gizli İçerik : Baharat (mı?)

Köklü mutfak kültürümüz, atalarımızdan gelen zengin tarif mirası ve genler ile biz Türkler yemek yapmayı da yemeyi de pek severiz. Kimisi sonradan öğrenir, kimisinin ise hani derler ya “hamurunda var”dır, mutfağın yerini bilmez ama bir girdi mi döktürür. Fakat sigorta reklamının da yüzümüze çarptığı gibi ”gelecek de bir gün gelecek” . Hal böyle olunca insan yediğine, pişirdiğine, malzemesine ister istemez dikkat ediyor. Yaş arttıkça kavanoz belki daha uzak tutuluyor ama minik yazılar itina ile okunuyor, besin değerleri bir bir inceleniyor, gerekirse markette gözlük çantadan çıkıyor...

Biz kilo almamak, formda kalmak için bu kadar hırparlarken kendimizi, (hamur işi cumhuriyeti sakini) İtalyanlar neden ince diye insan düşünmeden edemiyor? Uzun araştırmalar neticesinde işin sırrının baharatta olduğuna kanaat getirdim (şimdilik). Bir süre baharat ile formda kalmayı deneyeceğim ya da kendimi öyle avutacağım diyelim... Gelişmelerden tabi ki haberdar ederim!

Form bir yana, farklı lezzetler arayışında, dünya mutfaklarını incelerken sık sık gözüme çarpan, İtalyan Baharat Karışımını paylaşıyorum bugün sizlerle.

İtalyan Baharat Karışımı için malzemelerimiz;

  • 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 2 yemek kaşığı rezene
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biberiye
  • 1 yemek kaşığı adaçayı

Listelediğim baharatı dilerseniz havanda dövün, dilerseniz mutfak robotundan geçirin.

Bu karışım ile domates içeren pizza, makarna vb. hamur işlerinizi, köfte, tavuk ve sebze ızgaralarınızı dilediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Elbette tariflerinize makul miktarlarda zeytinyağı ve savunma sistemimizin koruyucusu, kalp ve damar dostu sarımsak eklemekten korkmayın!

Denemekten zarar gelmez... Bakalım gizli içerik de diyebileceğimiz, işin sırrı baharat mı ? Deneyimlerimi paylaşacağım İtalyan baharat karışımı içeren tarifler için takibe devam...

Lezzet dolu günler dilerim,

12 yorum:

kitchenart-ist dedi ki...

Sevgili Özge,
Hem anlatım hem de fotoğraflar çok hoş.Bende italyan baharı alacaktım, gerek kalmadı tarifin sayesinde:)
Teşekkürler...
kitchenart-ist.com

çeşnici Handan dedi ki...

Fotoğraflar ve anlatım çok hoşuma gitti. Paylaşım için teşekkürler.

Tümay Öztürk dedi ki...

Çok güzel bir tarif olmuş bence! Fotoğraflarla detaylı. Fotolarda çok güzel. ELlerine sa ğlık. Bu arada milföylü tarife de bayıldım!:)

Hatice dedi ki...

baharatın lezzete katkısı yanında, forma da katkısı olursa süper, gelişmeleri beklemede olacağım:)
en kısa zamanda karışım hazırlanmalı, ellerine sağlık...

Mimosa Café dedi ki...

süper bir paylaşım bu arada fotoğraf kompozisyonlarına bayıldım. bravo. baharat karışımı tecrübelerini ayrıca takip edeceğim sevgiler.

Özge S. dedi ki...

Güzel yorumlar için teşekkürler! Bugün kendimi ayrı bir iyi hissediyorum, pantalon belimden düşüyor falan! Baharat mı yaradı ne? :) Takibe devam, tarifleri sizlerle paylaşılacak kıvama gelsin peşpeşe yayınlayacağım... Sevgilerimle!

beste dedi ki...

kompozisyonlar cok sirin cok begendim fotograflari bende limonli, maydanozlu, sarimsakli bir karisim kullanirim zaman zaman. bekliyoruz devamini:)

Bengü dedi ki...

Özgeciğim, bayıldım bu baharat karışımına. Resim gibi olmuş :) Bu karışımla, ekmek üstü kuru domates ve peynir hayal ediyorum şimdi :) Mümkünse hayalimde kalsın. Çünkü, benim pantolonlar çok sıkı :(

Özge S. dedi ki...

ama böyle güzel yorumlara insan pişirmei, geliştirme, fotoğraflama şevki ile dolar:) çok teşekkür ederim, mutlandım!

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Merhabalar Özge,
Bu baharatı ne kadar aradığımı anlatamam sana. Bu karışımı şans eseri bir yurtdışı gezimde almıştım ve süreki et ve tavuk ızgaralarımda kullanmıştım. Bitince acaba bulabilir miyim diye baktım ama bulamadım. Şimdi senin sitende tarifi görünce ne kadar sevindim anlatamam :)
Çok teşekkürler
Ayrıca resimler çok iç açıcı çok pozitif enerji verici çok hoşuma gitti :) Takipteyim...
Sevgiler,
Sıla

Özge S. dedi ki...

ne mutlu sayemde aradığınız bir şeye ulaştınız, çok mutlu oldum buna gerçekten! lezzetli günler dilerim o zaman:)

Cafe Gusto dedi ki...

Yorumunuz sayesinde size ulaştım iyi ki de ulaşmışım tarifler nefis ama bu fotoğraflara bayıldım hele şu palet fikri mükemmel olmuş ellerine sağlık...sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...