Bugün ana malzememiz benim nispeten geç yemeye başladığım, geçtiğimiz 16 yıldır ise hala arayı kapatmaya uğraştığım mantar! Bilinçsizce, doğada rastgelindiği haliyle tüketildiği takdirde her ne kadar zararlı olabilse de, mantar aslen az yağlı yapısı ile diyetlerde sıklıkta tüketilen, demir ve protein açısından zengin bir sebzedir. Bitkisel en iyi protein kaynakları arasında sayılan mantar ayrıca pek çok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu kadar faydalı bir sebze, bir de kısa süre içinde pişip yenilebilir hale geliyorsa, işten gelmiş yorgun halimizle daha ne isteyebiliriz ki...
Etli, tavuklu, hatta deniz ürünlü tencere ve güveç yemeklerinin destekleyicisi mantar, bazen birazdan sizlerle paylaşacağım pratik akşam yemeklerine de konu olabiliyor. Hani canınızın tam olarak ne yemek istediğini bilmediği, biraz tuzlu, biraz atıştırmalık, hafif geçiştirmelik ama lezzete hasret akşam yemekleri, özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri...
Baget içi tavuklu mantar sote için malzemelerimiz,
- ¼ baget ekmek
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 200 gr. Mantar
- 50 gr. Tavuk göğüs
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı taze soğan – yeşil kısımları dahil
- 2 büyük kornişon turşu
- 1 diş sarımsak (tercihen)
- Karabiber – Tuz
Mantarları dörde, tavukları ise minik parçalara kesin. Yağ döktüğünüz teflon tavaya öncelikli olarak sarımsak ile tavuk parçalarını ekleyin ve orta ateşte pişirin. Tavuklar pembeliğini yitirince, dörde böldüğünüz mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin ve ardından krema ile limon suyunu ekleyin. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin, krema ile limon suyu mantar ve tavuk parçalarına işlesin.
Son olarak taze soğan ile minik küpler şeklinde kestiğiniz turşu parçalarını ve tercih ettiğiniz baharatı ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin.
Baget ekmeği önce ikiye bölün, ardından malzemeye yer açmak için içini çıkarın.
Tavuklu mantar soteyi ekmek sandallarının içine yerleştirin. Şimdi dilerseniz üzerine eriyen bir peynir dökerek fırına verin ekmeği kıtır hale getirin, dilerseniz salatanın eşliğinde tez zamanda tüketin.
Hem pratik hem de olası bir pizza siparişinden daha kısa sürede tabağınızda yemeye hazır! Sağlığımıza, hazır gıdaların verdiği zarar göz önünde bulundurulduğu takdirde, sizce de 15 dakika ocak başında sarfetmeye değmez mi?
Afiyet olsun,
29 yorum:
Yaa, ben bunla doymam ki...
ayyy mantarın yakışmadığı bir yer varmı ki:))
ellrine sağlık canım tavuk ve mantar mutfağın en yakışan çiftlerinden:))
bagette evleri olmuşş nefiss nefiiss:))
güzel..bir mantarlı tarifim daha oldu..
Mantara bayılırım sunumda çok şık olmuş ellerinize sağlık:)
suları durduramıyorum ağız kenarımdan akmakta şuan. çok leziz yaa canım çekti. özgeee çok fenasın sen ya :(
ama bu çok lezzetli görünüyor.gerçekten pratik.ohh al eline ye ve yemek derdinden kurtul.süper olmuş.ayrıca şık da bence.sevgiler canım...
ellerinizie sağlık çok harika görünüyor. Her daim mantar ve tavuk ikilisine bayılmışımdır bir akşam yemeğinde deneyeceğim. Burnuma manatr ve tavuk kokuları geliyorrr....:)))
Kremalı tavuk çok güzel birşey. Hele de taze soğanla. Harika olmuş.
Ayrıca tavukların ne kadar dikdörtgen:) Nasıl kesmeyi becerdin onları öyle?:) Donukken mi kesmiştin?
Wooww,süpper olmuş,benim oğluşum bayılır bu tarife,pratik ve lezzeti garanti :) ellerine sağlık canım,,sevgilerimle..
harika bir menü mantarada bayılırım ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım.
sizi milföylü lezzetler etkinliği için güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum sevgiler
Yok ben hazır yemek söylemem hiç dışardan. Kızım arkadaşlarıyla oynarken izledim bir keresinde. Yemek yok oyunda, biri telefona sarıldı, benimki yemek kitabı karıştırdı:))
Hepinize güzel ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
iki tane yapalım sana o zaman Duru Mutfak:)
GIA evet, ince ince dövdürüp, deep freeze de saklıyorum bir kısmını ki işten gelince hemen çözülsün! Böylece hafif buzlu iken şekilli de kesilebiliyor..
Sevgili NarincE ağaç yaşken eğilirmiş! Harika bir hatıra bu...
tavuk ve mantar uyumu bence muhteşemdir.ellerine saglık.
Gecenlerde bir yerlerde bu blog adini görmüs ve cok hosuma gitmisti.Sonra nedendir ziyaret etmegi unuttum.Simdide bir arkadas sitesinden yayini görünce girip bir bakayim dedim.
Öncelikle bu hos blog adi icin tebrikler.
Sonrada su ekmek arasi tavuk ve mantar icinde ellerine saglik.Resim cokcanli ve ic cekici...
Berlinden Sevgiler
Not:
Bu ay bir etkinlige evsahipligi yapmaktayim.Konum YALANCI YEMEKLER
Sende katilmak istermisin?
ellerine sağlık evet ben bir kere yeşil soğanlı mantar yemiştim çok güzel oluyor. aklıma düşürdün en kısa zamanda yapmalıyım.
Ne şık olmuş, tadı da eminim güzeldir.
Ellerine sağlık
Müge
enfes olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Kizimin beslenmesine yapayim hemen, ellerine saglik.
çok lezzetli ve pratik bir yemek olmuş
ellerine sağlık
Mantar ve tavuk yanyana olunca ortaya çıkan lezzete bayılırım. Görüntü süper harika olmuş ellerine sağlık canım.
Benim prensesiminde mantarla arası iyi değil on iki yaşına daha bir yıl var bu tarifi ekmek içine koymadan denesem sever gibi ellerinize sağlık sevgiler...
Özgecim iyi geceler Bıcırık prensesim
den senin sayfana geçiş yaptım:))Elle
rine sağlık enfes olmuş sevgiler.Ben
de beklerim...
nasıl bir görüntüdür bu yaaa. lezzetinden hiç şüphem yok zaten. ellerine sağlık canım.
sevgiler
Çok güzel gözüküyor. .Gerçekten pratik. Ellerine sağlık...
Ne harika ne içten yorumlar, çok teşekkürler! Daha da keyifle pişiresi geliyor insanın bu kadar pohpohlanınca:) Sevgilerimle,
Ellrinize saglik, bu sandallar beni ye diye bagiriyor sanki. Ama en kisa zamanda deneyip yiyecegim.Sevgiyle kalin.
Değer valla. Blogunuzu çok beğendim. Yemeklerin böyle böyle adım adım fotoğraflanmasına bayılıyorum. Elinize sağlık :)
En sevdiğim,en sevdiğim! :)
(En sevdiklerim ah bitmez ki)
Ellerine sağlık Özge'ciğim.
Seçimlerin,tariflerin tam bana göre,hepsini keyifle tüketebilirim.
;)
Tariflerin hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık..
sevgiler
Yorum Gönder