4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sonu tatlı bir hikaye, hem de çikolata tadında...

Bir, bir buçuk ay evvel henüz tanımadığım ama her soruma titizlikle, sabırla cevap veren Yasemin'in e-postası ile başladı her şey... Bilenler biliyor, Hayatın Ta Kendisi'nin sahibesi kendisi, bense bu alemlerin henüz yenisi; sordukça sordum bana teklif ettiği yarışma hakkında ona.


Onca sorunun ardından da tüm yoğunluğuma rağmen parçası olmayı kabul ettim çekinerek de olsa Maggi'nin "Yok mu bi' tabak daha?" sloganı altında düzenlediği lezzet serüveninin bir parçası olmayı. Neden çekindim? Belki vakit ayırıp pişirip, layıkıyla fotoğraflayamayacağım için, belki de başlık "Mutfağın Ustaları Yarışıyor!" olduğu için... Daha çok fırın ekmek var yemek gereken, daha çok kitap var yalayıp yutmak gereken... Ama bir şekilde çıktık yola!

İlk hafta teması ulaştı mail adreslerimize; lezzetin geleneği temasıyla çorba yapmamız bekleniyordu bizden.


Derken ikinci hafta maili geldi, demek ki ilk haftayı atlamıştım. İkinci hafta bir sürpriz istediler bizden, et/tavuk tarifi üretin dediler...


"Demek ki sürpriz yapabilmişim" dedim 3. hafta teması mailime ulaştığında... Bu sefer sıra sofraların eğlencesi makarnada. Tam bana göre dedim ve başladım hazırlıklara!


Ve son hafta geldi, heyecan dolu bekleyiş yerini sabırsızlığa bıraktı! İşte orada, posta kutumda beklenen e-posta! Aşkın çikolata haliydi son tema! Tatlıya hazırdım evet ama çikolata, çalışmadığım yerden geldi bu tema! Tatlı severim ama çikolata, ev yapımı pasta?!?! Kumrular gibi oturdum düşündüm.

"Aşk insana köşelerini kaybettirir, daha bir yumuşar, daha bir alttan alır hayatı; daireler çizer durur boş vakitlerinde kendi çevresinde ama çoğunlukla aşkın peşinde, işte bu yüzden köşesiz bu pasta... Ama inişleri çıkışları olur aşkın, her yol gibi gidilmesi-aşılması gerekli, işte onlar pastanın çevresinde, dizi dizi… Sonra, rengi kırmızı aşkın deselerde, masumane aşklar da vardır çevremizde, beyazlar içinde. İçi seni, dışı beni yakar misali kor ateşler gizlidir yüreğinde, taptaze çilek renginde… Bu iniş-çıkışlar, içindeki kor ateşler yorar insanı, güç gerekir takatsiz kalan yüreğine; işte bu yüzden bu pastada badem, fındık ile ceviz birlikte…" dedim içimden, başladım hazırlığa ve sonucu işte karşınızda...


Sonrası daha da farklı bir heyecan! Tüm blog yazarları, bu serüvene katılan herkes bir arada ve Sahrap Soysal karışımda. O anlatsın, ben dinleyeyim... Akıcı üslubu, hanımefendi duruşu, kelime dağarcığı ve bilgi hazinesi; baş döndürücü!


Bana gelince; ilk kez hobimi, kendi kendime eğlencem olan yemek pişirme halimi gösterdim o gün pek çok kişiye, ellerim titredi, ne de olsa bana özeldi ama şimdi karşımda arkadaşlar, yeni tanıdıklar ve jüri...


Sonuçta Maggi ve Mindshare ekibi çok keyifli bir organizasyon gerçekleştirdi, bizi "Mest" etti ve çikolata kazandı, aşk kazandı...


Zaten biz kadınlara hormonları hükmettiği sürece, hislerimiz kalbimiz daha çok bize yol gösterdiği sürece başka bir şeyin kazanması düşünülemezdi. Aşk ve çikolata insan daha ne ister ki?


Tijen, Aylin ve Zerrin ile mutfakta çalışırken, diğer arkadaşlar ile yemek yiyip, sohbet ederken, zaman su gibi akıp gitti, anılarımda çok keyifli yer eden bir gün daha bitti... Geriye o güne dair kareler ve gülümseten anlar kaldı, ki bence çok keyifli...


Ama gelin görün ki o günü benim için daha unutulmaz kılan ve yarışmanın sonucu kadar çok heyecanlanmamı sağlayan bir nokta daha vardı ki, o da mantar sosunda yeşilli tavuk sarmanın tüm misafirlere servis edilmesiydi. Kendi ürettiğim bir tarifin profesyonel bir mutfaktan çıkması, benim o gün o mutfakta pastamı hazırlamam, paha biçilmez bir keyifti... Üretmek için daha da şevk verdi!


Sahrap Hanım'ın tembihlediği gibi araştırmaya devam ederek, bilgi hazinesini zenginleştirerek, "oldum" demeden, keyfi yitirmeden yola devam etmenin, üretmenin zamanıdır şimdi...

Bana ilk defa profesyonel bir mutfakta çalışmak, yemek yarışmasına katılmak, o yarışmada birinci olmak gibi pek çok ilki yaşatan bu keyifli organizasyonun başından sonuna emeği geçen herkese ve o gün hiç fotoğraf çekemediğim için benimle fotoğraflarını paylaşan Pelin, Özge, Aylin ve Yasemin'e çok teşekkür ederim.

Keyif dolu günleriniz bol olsun!

42 yorum:

Aycan dedi ki...

Tebrik ederim canım.Başarılar hep daim olsun.

Sana birincliği getiren bu aşk pastasından mutlaka yapacağım.

Sevgielrimle;

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım benim hep gül inşallah böyle. Çok canım çekti dedim dedim o gün bol bol yedim:) Ama yine gördüm yine canım çekti:) Ellerine sağlık tekrar. Güzel bir eğlenceydi yarışma demek istemiyorum çünkü Aylin'in dediği gibi dostluk kazandı, mideler kazandı:)

Adsız dedi ki...

tebrik ediyorum, herşey gönlünce olsun, sevgine, ellerine, ruhuna sağlık:))

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm tebrik ederim çok sevindim senin adına..pastan gerçekten çok güzel..ödül hak edene gitmiş:))

Maya'nın Cicileri dedi ki...

tebrikler kocamannn! hep böyle başarılara imza atarsın inşallah :)

Turistik Aile dedi ki...

Canım kardeşim enim. Boynuz kulağı geçer derler ya, sen geçmekle kalmadın bir de ödül aldın. Bu durumda ben kendi adıma yaya kaldım:))İçindeki çocuk ruhunu kaybetmeden, sınırsız hayal gücün ve yaratma yeteneğinle birlikte müthiş üretken günler, zamanlar diliyor,sevgiyle kucaklıyorum seni. Daha nice başarılarını görmek, yaptıklarını tatmak dileği ile.

Saglıklımutfak dedi ki...

O günde dedim ya sana pasta pasta gibi değildi. Daha farklıydı .Ama lezzeti çok güzeldi. Beyaz çikolata sevmeme rağmen koca bir dilim yedim:) Ellerine sağlık Özgecim tekrar tebrik derim Başarıların daim olsun:) Öperim

Unknown dedi ki...

Bzim biricik kızımız,
işlerinin yoğunluğun arasında seni dinlendiren mutfak eğlencenin sana başarı getirmesine çok memnun olduk,başarılar seni daima ileriye göturecektir,sabır ve istek yaşamın en güzel sihirli kelimeleridir.Ellerine sağlık,yaşamboyu mutluluklar ve tüm dileklerinin gerçekleşmesini diliyoruz.
Fatoş+Kenan Bayram

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim Özgecim. Yarışmayı zevkle ve heyecanla takip ettim. Pastan müthiş ötesi BAYILDIMMM!!!Ellerine ve o güzel yüreğine sağlık. Başarıların daim olsun.
Sevgiler...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

tekrar tebrik ederim,çok keyifli ve tatlı bir gündü:)ellerinize sağlık
nice başarılar dilerim
öpücükler:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Özgecim o gün orada sizlerle olabilmeyi çok isterdim. çok tebrik ederim seni, çok güzel bir anı oldu senin için. ve ne kadar büyük bir şevk olacak bundan sonrası için. sevgiler

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Anne ve babanın yorumunu okudum şimdi, duygulandım. Ne güzel bir evlat yetiştirmişsiniz, ellerinizden öperim. Özge'm sen de kendini geliştirmişsin ve yoluna devam ediyorsun. Allah yolunu açık etsin, hak ediyorsun bu başarıları.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Özgecim tebrik ederim:)) Yemeklerini de pastayı da takip etmiştim Facebooktan. Hepsi de çok güzeldi:) Ellerine sağlık!

yemekbiraşk dedi ki...

cANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM ÖZGECİM..
HEP YÜZÜN GÜLSÜN BÖYLE:)
SEVGİLERİMLE..

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim Özgeciğim.. Başarıların daim olsun :)

Leylak Dalı dedi ki...

O pastanın birinci olmaması mümkün müydü zaten:))
Kutluyorum canım, nice başarılara...

Girls On Blog dedi ki...

Tebriklerrrr!!bravo...başarıların katlanarak artsın ..:)
sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

canım tebrike diyorum hepsi birbirinden güzel ve çok özel tarifler:)
hakettin kesinlikle:)
başarılarının devamını diliyor, öpüyorum canım :)

Elmas Kalkanlı dedi ki...

Tebrikler, siz bunu sonuna kadar hakettiniz...

Esin dedi ki...

Canim arkadasim, cok tebrik ederim. Gozlerin hep boyle gulsun, yemek yaparkenki zevkin hayatinda daim olsun.

CANBOGAZDAN dedi ki...

Gönülden tebrik ederim. Sevgiler :)

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık cnm tebrik ediyorum gerçekten. Daha önceki hazırladığın yemeklerde çok güzel. Başarılar...

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok tebrik ederim Özge'ciğim:)) O gün orada olup sizlerle de tanışıp, o lezzetli pastaların tadına da bakacaktım ama son dakika gelemedim. Başarılarının devamını dilerim.
Sevgiler:))

Unknown dedi ki...

yemek yapma işi bir aşktır bence.ve sende bunu çok güzel başarıyorsun.senin yemek yaptıgın sebzelere olan tutkunu fotograflar ve sözler anlatıyor.başarılarının devamını diliyorum.bu laf olsun diye söylene bir söz degil bunu canı gönülden istiyorum.tebrikler.

Gulcin dedi ki...

ne kadar guzel bir gun ne kadar guzel bir pasta ve ne kadar guzel bir ani.
Tebrik ederim!
Severek yapilan herseyin karsiligi guzel oluyor sanirim
Nice guzel anilara...
Sevgiler

Narince dedi ki...

Evet evet aldık haberini. Çok tebrik ederim!

www.hepleziz.com dedi ki...

Sevgili Özge öncelikle çok tebrik ediyorum . Pastan görüntü olarak çok nefis ,mümkünse tarifini de istiyorum ,başarılarının devamını dilerim ,sevgiler...
Tülay

Günyüz dedi ki...

Sevgili Özge, tebrikler...
Devamını ve devamında tatmayı diliyorum;)

Julyen dedi ki...

Özgecim tekrardan teberik ediyorum.

kitchenart-ist dedi ki...

Özgecim,tebrik ederim canım.Her tarifin birbirinden özel ve güzel görünüyor.Hele pastan süper.
aşkla yapılan herşeyde olduğu gibi...
sevgiler,

mimosacafe dedi ki...

ellerine sağlık şekercim. pastan sahiden de süperdi. başarıların daim olsun. sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Özgecim heyecanın ve yaratıcılığın hiç bitmesin. Nice başarılar ve mutluluklar getirsin sana...
Kenan Beyin yorumu çok hoşuma gitti. Kendisinin duygularına yürekten katılıyorum. Yolun açık, mutluluğun daim olsun arkadaşım:)
Kucak dolusu sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Ugramayali ne guzel seyler yapmissin, eline ve koluna saglik.

Bu arada hem anneler gunun kutlu olsun ve hem de cok guzel bir hafta sonu.

Sevgi ve selamlar..

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir yazı. Gerçekten bu tür veya makaleler okuma seviyorum. Başkalarının ne söyleyeceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.

fatosun mutfagından... dedi ki...

tebrik ederim...hak ederek,emek vererek kazanmışsınız..ellerinize sağlık:))

Tijen dedi ki...

Özge'ciğim harikasın. Senin adına çok çok sevindim! Daha nice başarılar yaşaman, mutlu olman dileğiyle.

Esma Ercengiz dedi ki...

Özgecim bu iş çok A-la olmuş... Çok sevindim. Bence sen yaratıcılığınla, yemek ve görsel zevkinle bunu hakediyordun.
Tebrikler...
Bu arada haftaya pazar buluşmaya gelmeye çalışacağım. Umarım görüşürüz..

çeşnici Handan dedi ki...

Özgeciğim tebrikler tüm tariflerin çok güzeldi ve birincilik hakkındı hepsini takip ettim. Nice güzel tariflerini ve birinciliklerini bekliyorum. Bu arada anneciğin ve babacığının yorumu beni çok duygulandırdı böyle güzel bir ailen olduğu için çok şanslısın tabi ki onlar da.

MUTFAKISTAN dedi ki...

TEBRIK EDERIM NE GUZEL BIR PASTA
BIRINCI OLMAK COK GUZEL BIR DUYGU
ELLERINE SAGLIK
SEVGILER

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Tebrik ederim canım başarıların daim olsun sevgiler..

Behiye Sönmez dedi ki...

Özgecim tebrikler :)daha nice güzel başarılara..

Büyükçekmece dedi ki...

nice daha güzel başarılar dilerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...