20 Temmuz 2010 Salı

Salamonata?

Çocukken olup olmadık şeyler yapınca, “İcat çıkartma çocuğum!” denilir ya, ben bu lafı çok severim. Hayal gücünün zorlandığı anlarda çıkan icatlar, hele ki çocukken, bir ömre izini bırakacak anılar yaratırlar.

Bu sıcaklarda da yapacak başka şey yok icat çıkarmaktan başka, sadece su bir yere kadar, o yüzden insan sınırlarını zorluyor, ferahlatıcı bir şey bulmak-denemek için çabalıyor:

Suya,sodaya nane-limon ekliyor...

Gazlı içeceklerde ferahlığı arıyor...

Limonata yapıyor...

Çayını buzlu ve limonlu tüketiyor...

Ayrana nane katıyor...

Kesmiyor! Bu sıcaklarda, bu nemde insanın içi ferahlamıyor!!!

Hal böyle olunca, internette bir tur atılıyor, “İnsanoğlu bu sıcaklar ile nasıl baş ediyor?” diyerek, global bir bakış açısı geliştirmek farz oluyor.

...Ve araştırmalar neticesinden ortaya, tüm dünyada yaygın olarak tüketilen ama ülkemizde henüz keşfedilmemiş bir içecek çıkıyor. Onlar “salatalıklı limonata” diyorlar ama ben “salamonata” diyeceğim. Eller icat çıkarmış da adını ben koymuşum, çok mu?

Malzemelerimiz bir kişi için,

  • 3 salatalık
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Seyreltmek için su veya soda
  • Buz
  • İsteğe bağlı taze nane

Salatalıklar ile limonu soyun ve sebze-meyve presi yardımıyla her iki sebzenin de suyunu sıkın. Salatalık ve limonun suyunda, 1 tatlı kaşığı şekeri eritin. Oluşan karşımın yoğunluğuna bağlı olarak seyreltmek için yaklaşık yarım bardak su veya sodayı karıştırın. Dilediğinizce buz ve taze nane ekleyin.

Unutmadan!!! Ben, buz ile malzemeleri bir kavanozda çalkaladım; böylece daha çabuk soğuyor ve daha ferahlatıcı oluyor!

Haydi siz de icat çıkarın ve yorumlarınızı paylaşın!

Ferah & serin günler dilerim...

6 yorum:

Tijen dedi ki...

Ooooh harika! Ben de Bodrum'da yaşadığım dönemde sıcaktan serinlemek için suya bir dal nane ve bir dilim limon koyar, hatta suyu da koca kavanozdan içerdim.

Özge S. dedi ki...

Nane-limon ister sıcak, ister soğuk her derde deva haklısınız.

polly the cook dedi ki...

Özgecim Yeni gördüm blogunu, hayırlı olsun. Süper gözüküyor herşey.
Sevgiler,
POLLY the cook (aka Hesna)

Özge S. dedi ki...

Çok teşekkür ederim Polly the cook:)
Keyifli bir hobi oldu blog yazmak neden önceden girişmemişim bu işe... Vakit buldukça bir arkadaşım da eşlik ediyor. Keyifli hem yapmak, hem yemek, hem yazmak!
Sevgiler,

sinem dedi ki...

en kısa sürede bu tarifi deneyeceğim valla:)okurken bile içim açıldı.bizim egede de bir de koruk suyu vardır annem ondan da ferahlatıcı bir içecek yapıyor hemen öğrenip paylaşıcam özgecim.sevgiler

Özge S. dedi ki...

Beğenmenize çok sevindim!Seyreltme oranı su veya soda ile damak zevkinize bağlı. Koruk suyu,taze Ege otları hepsi okunacaklar, hakkında öğrenilecekler arasında...Sevgilerime.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...