1 Temmuz 2010 Perşembe

Karpuz Yaza Geldi...

duk olası test çözmeyi sevmişizdir. Sınavlarda, moda/magazin dergilerinde... “Seçim” hayatımızın her anında... O zaman cevap verin lütfen aşağıdaki seçeneklerden hangisi size uyuyor?

a) “Ayy! Şekerim nerede orjinallik orada sen! Bir kere de sıradan bir sunum yap!”

b) “Off! İlk defa geliyorlar yemeğe (aile büyükleri/iş arkadaşları vb.) Bir orjinallik bulmam gerek!”

Birincisi, ikincisi veya hepsi, farketmez! İşte size pratik ve görsel olarak neşeli bir sunum önerisi...

İster yıldızları tabağınıza indirin, ister karpuz ile ilan-ı aşk edin, bunlarla yetinmeyin evde ne kadar kalıp veya kalıp olabilecek nesne varsa deneyin... Kare, dikdörtgen, yuvarlak, kelebek, çam ağacı farketmez, size kalmış...

Pratik ve orjinal!!!

Önce bir parça karpuz, üzerine aynı kalıp ile kestiğiniz incecik beyaz peynirin yarısı...

Peynirleri kesmeden önce kalıpları ıslatmayı deneyin, peynirin kesilmesi ve kalıptan çıkması böyle daha kolay, pürüzsüz olur.

...

Aranızdan bazıları “Eee, peynir dert değil de, kenarda kalan karpuzlar ne olacak, hamur değil ya bu gene şekil verelim “ mi dedi?

İşte cevabım;

  1. Servis yapmaktan, yemekte doğru düzgün yiyemeyecekseniz, hazırlarken siz yiyin, tok tutar. Ne de olsa karpuz bu, su oranı %90 ve 100 gramı sadece 19 kalori.
  1. Alkollü veya alkolsüz kalan karpuzlardan bir aperatif hazırlayın, dilerseniz misafirlerinize sunun, dilerseniz onları beklerken yudumlayın ve onca koşturmaca üzerine misafirler gelmeden bir güzel ferahlayın, tazelenin.

· Alkolsüz Karpuz Frozen : Kalan karpuzlar, bol buz, arzuya göre bir yemek kaşığı toz şekeri blender veya rondoda püre haline getirin. Nane yaprakları ile tatlandırabilir ve/veya isterseniz tarife soda da ekleyebilirsiniz.

· Uğur Böceği Kokteyli : Buz ekleyip sulandırmak yerine, 4 fincan az dondurulmuş karpuzu, ¼ fincan vodkayı, ¼ fincan esmer şeker ile 2 yemek kaşığı taze limon suyu ile blender veya rondoda pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırın. Karışımın içine renk ve tat için limon kabuğu rendesi ve/veya taze nane ekleyebilirsiniz.

Sofralarınız renkle dolsun, afiyet olsun...

1 yorum:

bienal dedi ki...

Süper!

Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...